Begin september bracht de 23-jarige Judy Blank haar tweede album uit: ‘Morning Sun’. In 2014 bracht ze haar debuut album ‘When The Storm Hits’ uit. Op dit album speelt Blank vooral piano maar voor haar tweede album besluit ze een andere weg in te slaan en op dit album horen we vooral gitaar en weinig piano. En zo kwam ze dus ook afgelopen donderdag naar Hengelo, met gitaar en zonder piano. Het optreden stond eerst een week eerder gepland maar moest helaas verplaatst worden.

Voordat Judy Blank en haar band het podium op kwamen was het eerst de beurt aan Gregory Ackerman en zijn broer Eric. Ackerman bracht zijn debuutalbum in mei van dit jaar uit. De in Los Angeles wonende singer-songwriter speelde in Hengelo een erg korte set maar maakte veel indruk. En de sfeer van de avond werd na het tweede nummer meteen gezet door Judy Blank zelf. Ze zat redelijk alleen vooraan terwijl het publiek allemaal aan de tafels zaten achter in het café of aan de bar naast het podium.

Blank stond dus ook op en ging voor het podium staan met de mededeling dat het publiek toch echt dichterbij moest gaan zitten. “Ik help wel mee met tafels slepen.” Voegde ze er meteen aan toe. En dat gebeurde dan ook. Iedereen kwam dichterbij het podium behalve de mensen aan de bar. Dit zou dan ook een beetje de grap van de avond worden van Blank. “Kunnen we niet de hele bar hierheen verplaatsen? Of alleen de mensen aan de bar, misschien iets makkelijker”.

Maar voordat Judy en haar band het podium op konden, diende zich een veel groter probleem aan: de basgitaar deed het niet meer en nood gedwongen werden de eerste nummers op contrabas gespeeld. Dit deed echter niks af aan het optreden en Judy beschreef de avond meteen als een ‘improvisatie comedy avond’. En gelachen werd er zeker afgelopen donderdag tijdens het optreden. Judy Blank was in een zeer goede bui en vertelde vrolijk over haar leven en bleef, zonder succes, proberen de mensen aan de bar voor het podium te krijgen.

De muziek van Judy Blank is fantastisch en de teksten zijn erg eerlijk en bieden een kijkje in haar leven. Met de basgitaar kwam het gelukkig, met dank aan Metropool, ook nog helemaal goed. In no-time werd het instrument gemaakt en na een paar nummers op de contrabas kon de basgitaar weer gebruikt worden. Kortom: een geweldige avond met Judy Blank en Gregory Ackerman waar niet alles liep zoals gepland maar daardoor werd het alleen maar leuker. Judy Blank speelt nog tot eind november in verschillende plaatsen in Nederland.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: