Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Xavier Rudd in AFAS Live.

Concerttip donderdag 20 september: Xavier Rudd in AFAS Live

In 2017 speelde Xavier zijn grootste Europese tournee tot nu toe, met 28 shows voor meer dan 30.000 bezoekers. Sinds de release van zijn laatste studioalbum ‘Spirit Bird’ (2012), trad Xavier op op enkele van Europa’s meest populaire festivals zoals Rock Werchter, Hurricane & Southside, Gurten Festival en natuurlijk Down The Rabbit Hole.

Xavier Rudd en Nederland dragen elkaar al jaren een warm hart toe, na acht studio albums verscheen in april vorig jaar ‘Live in the Netherlands’, opgenomen tijdens de laatste show van de uitverkochte Europese tournee in TivoliVredenburg in 2017. De magie die die avond met een twee uur durende show ontstond, wilde hij graag delen met de rest van de wereld.

Op het album ‘Storm Boy’, dat dit jaar verscheen, staat onder andere de nieuwe single ‘Walk Away’, zijn eerste nieuwe materiaal sinds 2015. “I am proud of my new music and I’m excited to bring it to the people. Blessed again to be playing shows this year in so many countries around this magical planet,” aldus Xavier over zijn nieuwe album en tournee plannen.

Deel: