Update 17/09: Fans van Mark Knopfler ontdekte vandaag dat de nieuwe single online stond. ‘Good On You Son’ was een paar uur te downloaden via een Engelse website. Een hoofdrol in dit nummer is weggelegd voor Nigel Hitchcock en zijn saxofoon. Inmiddels is de download link weer offline gehaald en is het wachten op de officiële release.

De redactie van Maxazine heeft de hand weten te leggen op de cover van het nieuwe album van Mark Knopfler, dat op 16 november zal uitkomen. Over het album wordt door het platenlabel nog geheimzinnig gedaan, en verdere gegevens zijn nog onbekend. ‘Down The Road Wherever’ wordt de opvolger van ‘ Tracker’ uit 2015. Tussendoor maakte hij nog de instrumentale soundtrack ‘Altamira’ in 2016, dat hij samen met de dover Schotse Percussioniste Evelyn Glennie uitbracht. De soundtrack die behoort bij de film van Hugh Hudson met Antonio Banderas en Rupert Everett in de hoofdrol. Dit historische drama gaat over de man die een van de grootste ontdekkingen van de 19e eeuw deed: de grot van Altamira.

‘ Down The Road Wherever’  is vorig jaar en in het begin van dit jaar opgenomen en was in maart al klaar, maar wordt door platenmaatschappij Virgin vooralsnog tegengehouden tot en met begin november. Mogelijk passen de nummers op het album meer bij de Kersttijd dan bij de zomer, wat een logische verklaring voor de vertraging zou zijn.

Van wat inmiddels bekend is, is dat op het album veel gebruik gaat worden gemaakt van een kopersectie, bestaande uit Nigel Hitchcock op saxofoon, Tom Walsh op trompet en Trevor Mires op trombone. Ook wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van authentieke synthesizers als de Prophet 5, Vox Continental, Wurly, B3, Nord, Roland Juno 60 een zeldzame Yamaha GS-1.

Insiders verwachten dat Knopfler op het album nog meer de richting inslaat van de echte Bluesrock, wat een vervolg zou betekenen van de weg die hij op ‘ Tracker’  al insloeg. Knopfler experimenteerde al in zijn tijd bij de Dire Straits met het genre en is daar als solo-artiest mee verder gegaan.

Deel: