Met een muzikale achtergrond, die vele generaties oud is, uit de Appalachen en Texas kun je makkelijk stellen dat Martha Fields de muziek met de paplepel ingegoten heeft gekregen. Haar eerste herinneringen zijn dat ze op haar moeders schoot met haar mee zat te zingen. Haar twee eerste cd’s, ‘Long Way From Home’ (2015) en ‘Southern White Lies’ (2017) zijn overal goed ontvangen.

Haar derde album ‘Dancing Shadows’ is recentelijk uitgekomen. Zij had zich een tijdje teruggetrokken in Zuidwest Frankrijk, waar de veertien nummers zijn ontstaan, die op de cd zijn terechtgekomen. Ondersteuning kreeg zij van Manu Bertrand (gitaren, lapsteel, pedal steel, dobro), Manu Godard (Hammond B3), Serge Samyn (contrabas), Urbain Lambert (gitaren), Vincent Samyn (piano), Olivier Leclerc (viool), Denis Bielsa (drums, percussie) en de zang van Monica Taylor en Travis Fite.

Het resultaat is een wonderschoon album geworden, die muzikaal put uit de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis. Folk, country, bluegrass, blues en rock, het zit er allemaal in. Martha Fields is daarnaast een liedjesschrijver van formaat, die de luisteraar meevoert op zeer persoonlijke reis door het Amerikaanse zuiden. Nummers die een bijzondere indruk hebben achtergelaten zijn het treurige ‘Oklahoma’ en het intrigerende ‘Desert Flower’. Een prachtig album, klasse!. (8/10) (Continental Record Services)

Deel: