Op 28 september verschijnt ‘Plays Well With Others’, een collectie van alle highlights van de vele samenwerkingen die Phil Collins in zijn carrière is aangegaan. Het is een boxset over alle zijwegen uit zijn muzikale carrière, van de psychedelic rock van Flaming Youth, langs de opnames uit de jaren ’70 met onder andere Brand X en Brian Eno en zijn superstar-tijdperk in de jaren ’80.

Phil CollinsHet idee voor de titel ontstond vanuit een verjaardagscadeau van Genesis-drummer Chester Thompson. Voor Phil’s verjaardag liet hij een speciaal T-shirt maken met een opdruk die goed reflecteerde hoe Phil altijd bereid was om samenwerkingen aan te gaan en muzikanten te helpen: “Plays Well With Others”. Samenwerkingen met o.a. Eric Clapton, Paul McCartney, Quincy Jones, Lil’ Kim zijn meegenomen op de 4-CD boxset die ook als digitale download beschikbaar zal zijn.

Deel: