Paul Simon zal zijn 14e studioalbum, ‘In The Blue Light’ op 7 september uitbrengen. Met speciale samenwerkingen en nieuwe arrangementen geeft Paul Simon een nieuw perspectief aan tien van zijn persoonlijke favorieten uit zijn ongeëvenaarde oeuvre.

“This album consists of songs that I thought were almost right, or were odd enough to be overlooked the first time around. Re-doing arrangements, harmonic structures, and lyrics that didn’t make their meaning clear, gave me time to clarify in my own head what I wanted to say, or realize what I was thinking and make it more easily understood.”

Paul Simon heeft een aantal liedjes gekozen van de albums ‘There Goes Rhymin’ Simon (1973), ‘Still Crazy After All These Years’ (1975), ‘One-Trick Pony’ (1980), ‘Hearts and Bones’ (1983), ‘The Rhythm of The Saints’ (1990), ‘You’re The One’ (2000) en ‘So Beautiful Or So What’ (2011).

Onder de vele muzikanten die een bijdrage leveren op ‘In The Blue Light’ zijn de jazz-iconen trompettist Wynton Marsalis, gitarist Bill Frisell en drummers Jack DeJohnette en Steve Gadd. Twee van de composities, opgenomen met het in New York gevestigde kamerensemble sextet yMusic, ‘Can not Run But’ en ‘Rene en Georgette Magritte with Their Dog after the War’, zijn hoogtepunten van de show op Paul Simon’s Homeward Bound – The Farewell Tour.

De release van ‘In The Blue Light’ op 7 september valt samen met de laatste concerten van de Homeward Bound – Farewell Tour in september. Afgelopen week trad Paul Simon twee maal op in een uitverkocht Ziggo Dome. Het allerlaatste optreden is op 22 september in Flushing Meadows Corona Park in New York.

Deel: