Op maandag 25 maart 2019 geeft de Britse band Florence + The Machine een concert in Rotterdam Ahoy. Het concert staat in het teken van het nieuwe album ‘High as Hope’ dat sinds gisteren in de winkels ligt.

De aankondiging van het concert, dat deel uitmaakt van een Europese tournee, volgt op de release van de door Jamie xx geco-produceerde nieuwe single ‘Big God’ van het nog te verschijnen vierde studioalbum ‘High as Hope’. Eerder dit jaar verraste de band hun fans al met nieuwe muziek. In het kader van Record Store Day brachten Florence + The Machine de single ‘Sky Full Of Song’ uit. Tijdens hun eerste optreden van dit jaar in het Victoria Theatre in Halifax speelden ze nog eens twee nieuwe tracks: ‘Patricia’, een ode aan Patti Smith, en ‘100 Years’. Op het album zijn samenwerkingen met Kamasi Washington, Sampha, Tobias Jesso Jr., Kelsey Lu en Jamie xx te vinden en het is geproduceerd door frontvrouw Florence Welch zelf samen met Emile Haynie, met wie ze al eerder samenwerkte. Zelf zegt Florence over haar nieuwe album: “is a pure expression of who I am now, as an artist, and an honest one.”

Florence Welch staat bekend om haar betoverende stem waarmee ze live keer op keer indruk weet te maken. In 2009 komt het debuutalbum ‘Lungs’ uit, dat meteen de wereldwijde doorbraak van Florence + The Machine betekent. Het album is dat jaar één van de meest populaire releases in Groot-Brittannië. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren van verkocht en is ‘Lungs’ bekroond met diverse prijzen, waaronder een Brit Award. Opvolger ‘Ceremonials’ uit 2011 doet het nog beter en zorgde voor drie Grammy nominaties, waaronder Best New Artist en Best Pop Vocal Album. Hits als ‘Shake It Out’, ‘Dog Days Are Over’ en ‘You’ve Got The Love’ klommen wereldwijd de hitlijsten in. Het laatste studioalbum ‘How Big, How Blue, How Beautiful’ dateert alweer uit 2015, toen was Florence + The Machine tevens voor het laatst in Nederland te zien met een optreden in Ziggo Dome in Amsterdam.

Deel: