Het door een crowdfund geredde festival Baroeg Open Air heeft de headliner aangekondigt: Rose Tattoo, een australische rock ‘n rollband. Het festival vindt 15 september plaats in het Rotterdamse Zuiderpark en is gratis toegankelijk.

Over deze headliner zegt de organisatie dat het een schot in de roos is. Het Australische vijftal is van dezelfde generatie als landgenoten AC/DC, al zijn deze ijzervreters rauwer en meer van de straat. Dat sprong zeker in hun beginjaren in het oog, want Rose Tattoo was destijds de meest getatoeëerde band ter wereld. Van de oorspronkelijke bezetting zijn meerdere leden naar de eeuwige drankvelden vertrokken, maar boegbeeld Angry Anderson staat nog steeds zijn mannetje met zijn granietgruizen stem.
Andere bands die het festival bevestigd heeft zijn onder andere de electroband Covenant, de deathmetalband God Dethroned, de hardtechno artiest [KRTM] en de breakbeatact Knarsetand. Samen met de Popunie presenteert Baroeg Open Air de punkband Die Nakse Bananen.

Het festival heeft drie stages, verdeeld over twee tenten: de Main Stage, de Electronic Stage en de Talent Stage. Op de Large Stage, in de eerste tent, staan de grote namen in harde of alternatieve gitaarmuziek. In de tweede tent wordt er begonnen met de Talent Stage. Daarna wordt het podium omgebouwd tot Electronic Stage. Daar is plaats voor underground elektronische muziek. Daarnaast is er nog een mini-podium, de ‘Plee Sessies’ genaamd. Dit podium staat bij de toiletten, de line-up hiervoor wordt later deze zomer bekendgemaakt.

Deel: