De in Florida woonachtige Victoria Ginty heeft in de loop van de jaren als een zangeres en tekstschrijver van formaat een behoorlijke reputatie opgebouwd. Daarnaast speelt zij gitaar en viool. Haar band Ladyhawke bestaat uit Tim Costello (gitaar), Taylor John (keyboards), Mike Ivey (bas), Bob Nesbitt (drums), Chuck Weirich (trompet) en Wayne Cornelius (tenorsax).

Onlangs is haar cd ‘Unfinished Business’ verschenen met daarop elf nummers, waarvan er acht zijn (mee)geschreven door Ginty. We horen een combinatie van ouderwetse blues, soul en rock. Haar kwaliteiten als tekstschrijver komen naar voren in nummers als ‘Unfinished Business’ (wat zou gebeurd zijn als….) en ‘Do Me Right’ (een waarschuwing). Bijzondere vermelding verdienen nog de prachtige slowblues ‘Every Night, Every Day’, de mooie ballad ‘Water’, waarin water de metafoor is voor liefde, die haar verdriet weg wast, en ‘The Blues Found Me’, waarin ze zingt dat we zelf verantwoordelijk zijn over wat ons overkomt en dat we niet de omstandigheden de schuld moeten geven. Een echte parel. Goed geschreven en uitgevoerd. Prachtig. (8,5/10)  (Blue Door Records)

Deel: