Op de zaterdag van Pinkpop staan ze nog op de mainstage in Landgraaf, maar de alternatieve rocksensatie Nothing But Thieves komt op donderdag 15 november en vrijdag 16 november terug naar Nederland voor twee eigen concerten in respectievelijk AFAS Live en 013 Poppodium. Het Britse Nothing But Thieves bestaat uit frontman Conor Mason, gitarist Joe Langridge-Brown, gitarist Dominic Craik, bassist Philip Blake en drummer James Price. Met de track Itch weten ze in 2014 direct in het oog te springen. Na de singles Hanging en Wake Up Call verschijnt hun titelloze debuutalbum vol alternatieve gitaarrock met catchy pop feel. Met de hit Trip Switch bevestigen ze definitief hun naam, dit nummer behaalde zelfs de nummer 1 positie in de Billboard Alternative Songs Chart.

Het is eigenlijk een understatement te zeggen dat voor Nothing But Thieves de afgelopen 18 maanden een rollercoaster zijn geweest. Met een half miljoen verkochte albums en hetzelfde aantal streams wereldwijd, zijn deze vijf jongens uit Southend getransformeerd van een bandje dat voor een handvol vrienden in Essex speelde tot een populaire band die in 35 landen wereldwijd uitverkochte zalen platspeelt. Muse-tours, headline-spots op festivals in Groot-BrittanniĆ«, Europa en de VS, optredens op Coachella en Lollapalooza, een headline-tournee in China, optredens voor meer dan 20.000 mensen in Zuid-Korea, en hun eerste Zuid-Amerikaanse tournee waarvoor tickets nu verkrijgbaar zijn, hebben hen een trouwe fanbase opgeleverd die elke beweging van het vijftal volgt. De band bracht een groot deel van 2016 door in Amerika met het spelen van shows en te gast zijn bij TV-shows als Conan O’Brien, James Corden en Jimmy Kimmel. Hun album werd het best verkopende debuut van een Britse rockband in de VS dat jaar. Hun succes blijft groeien met de release van “Broken Machine” en wereldwijd uitverkochte tours, waardoor ze een van de meest opwindende nieuwe bands uit het Verenigd Koninkrijk zijn.

Deel: