Anna Burch speelt binnenkort drie shows in Nederland. Anna bracht onlangs haar eerste solalbum uit, ‘Quit the Curse’, een plaat die wereldwijd goed is ontvangen. Afgelopen zaterdag maakte Anna Burch haar Nederlandse podiumdebuut als soloartiest op een zonovergoten Here Comes the Summer festival op Vlieland.

Als gitarist, bassist en achtergrondzangeres speelde ze jarenlang in verschillende bands, zoals o.a. Frontier Ruckus en Failed Flowers. In 2010 stopte ze volledig met muziek, nadat de slopende tourschema’s van de bands haar teveel begonnen te worden. Na een studie filmwetenschappen hervond de Amerikaanse zangeres de liefde voor de muziek weer in Detroit, de stad die haar inspireerde om weer muziek te schrijven.

Op haar solodebuut ‘Quit the Curse’ laat Anna Burch een fris geluid horen van zomerse indiepop met sixties zangkoortjes en gruizige gitaren, wat live even imponerend is als op plaat.

Anna Burch is te zien in Utrecht (11/09, EKKO), Amsterdam (12/09, Paradiso) en Rotterdam (13/09, V11). Kaarten voor deze shows zijn direct te verkrijgen via de websites van de zalen.

Deel: