Clouseau, bestaande uit Koen en Kris Wauters is al ruim drie decennia lang een regelrechte sensatie in België en ook in Nederland zijn ze nog steeds razend populair. Na zeer succesvolle theatershows in akoestische setting, zijn ze nu met complete live band onderweg in Nederland.

Aan Metejoor de eervolle taak om het grotendeels vrouwelijke publiek in de 013 in Tilburg op te warmen voor de mannen van Clouseau. De charismatische zanger kreeg met zijn glimlach en mooie stem de bezoekers direct op zijn hand. Metejoor maakte veel contact met het publiek en zorgde mede dankzij het zomerse ‘Ik hou van jou’ en leuke danspasjes dat het publiek goed los kwam. Op de maat van Ed Sheeran’s ‘Shape of you’ werd er luidkeels ‘Ik hou van Clouseau’ gezongen. Daarna volgde ‘Ik wil meer’, ook een heerlijk zomers liedje waarbij de zanger van Metejoor contact maakte met een dame vooraan in het publiek. Met ‘Samen alleen’ als laatste liedje liet Metejoor een goede indruk achter als opwarmer voor Clouseau in Tilburg.

Clouseau begon de show in Tilburg met ‘De perfectie’ en zette hiermee direct de toon voor de rest van de avond, een avond vol perfectie. Gevolgd door ‘Brandweer’ en ‘Daar gaat ze’, kreeg het publiek direct alle gelegenheid om uit volle borst luidkeels mee te zingen. Bij het inzetten van ‘Anne’ zong de 013 keihard mee en spatte de vreugde van de gezichten van de bezoekers. Het beloofde een avond vol hits en meezingers te worden, bij ‘Swentibold’ werd er volop geklapt en meegezongen.

Na een akoestische theatertour in kleine setting stond Clouseau nu weer met een voltallige liveband op het podium. Ook gaf Koen Wauters aan in de theatertour zoveel anekdotes verteld te hebben tussen de liedjes door dat de shows best lang duurden. Tijdens de show in Tilburg beloofde Koen niet zoveel te praten en vooral veel liedjes achter elkaar te gaan spelen.

Ook de deelname aan het Songfestival in ’91 met ‘Geef het op’ kwam nog even ter sprake. Maar ook de uitgaansperiode van Koen in Tilburg in de jaren ’80 werd aangehaald met ‘Dansen’. Het sensuele ‘Oh ja’ liet de temperatuur in de 013 nog verder stijgen. Het publiek danste, sprong en ging compleet uit zijn dak in Tilburg. Maar ook liedjes als ‘Laat me nu toch niet alleen’ en ‘Louise’ passeerden de revue.

Als toegift werd het toepasselijke ‘Wil niet dat je weggaat’ gespeeld, waarin Koen Wauters vocaal alles gaf wat hij in huis heeft. Ook werd de complete band voorgesteld aan het publiek. Met ‘Domino’ als afsluiter van de avond volgde er een prachtig samenzang tussen Clouseau en het publiek. Na al die jaren bewijst Clouseau dat ze nog steeds even succesvol zijn en een uitverkochte 013 was het bewijs dat Nederland Clouseau nooit vergeten is.

Foto’s (c) Stefanie Portegies / Maxazine

Deel: