Op woensdag 7 november komt de legendarische funk-, soul- en jazzsaxofonist Maceo Parker naar Amsterdam. De Amerikaan en zijn befaamde band spelen een show in Koninklijk Theater Carré. De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag 6 april om 10 uur via Ticketmaster.

Maceo Parker begon zijn carrière meer dan vijftig jaar geleden in de band van James Brown. In die tijd heeft hij een belangrijke invloed gehad op het geluid van Browns muziek. Kenners beschouwen Parker dan ook als de beste saxofoonspeler die met James Brown heeft gespeeld. Parker heeft zijn stempel gedrukt op soul, funk en jazz. Door zijn samenwerkingen met o.a. George Clinton en Bootsy Collins en live bijdrage bij Living Colour, Bryan Ferry, The Red Hot Chili Peppers, The Dave Matthews Band en natuurlijk Prince, wist Maceo Parker een groot publiek te bereiken.

Gedurende de laatste twintig jaar geniet Maceo Parker een zeer succesvolle solo carrière. Hij wisselt live moeiteloos tussen 60’s soul, 70’s funk, mellow jazz en hip hop. Op het podium komt hij het beste tot zijn recht wanneer hij zijn grenzeloze energie en passie de ruimte kan geven. Deze funklegende staat, naast zijn virtuoze spel, bekend als een echte entertainer en verhalenverteller.

Naast zijn optreden in Carré speelt Maceo Parker ook een show in Poppodium Grenswerk Venlo op vrijdag 9 november tijdens het Autumn Leaves Festival.

Deel: