Cor Witschge zou het helemaal eens zijn geweest met de naam van de band. Power to the Pipo is een feest, een spektakel, een garantie voor een geweldige avond. En dat kan: Op 16 mei staat de funky jazzband samen met onder anderen Hans Dulfer, Anton Goudsmit (The Ploctones, New Cool Collective), Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten) en Kim Hoorweg in de Melkweg in Amsterdam, om hun debuutalbum ‘Leipe Shit’ te presenteren, en wel in de vorm van een eigen rock opera: ‘Groove Circus’, die Power to the Pipo organiseert in samenwerking met No Milk Today.

Dat het deels Limburgse Power to the Pipo zo’n funky samenwerkingen voor elkaar heeft gekregen, geeft aan wat voor een explosieve improvisatie show garant staat voor een schandalig dik feestje! Power to the Pipo funkt, swingt, grooved en verbiedt luisteraars om stil te blijven zitten of staan. Eén voordeel: Wie Power to the Pipo hoort en ziet kan ook onmogelijk stil blijven staan. Funky tunes in de richting van Mezzoforte meets Ploctones, met een vleugje Herbie Hancock, maar dan helemaal anders.

Tempowisselingen, jazz, soul, funk en meer wisselen elkaar af in een tempo dat de muziek van Power to the Pipo interessant maakt om naar te luisteren, en te herbeluisteren. Power to the Pipo komt keihard je speakers uit en dat bewijst de band bijvoorbeeld al met de videoclip van ‘Loempia’. Nog niet gezien? Gelukkig maar dat Maxazine hem hier in première laat gaan! Power to the Loempia!

Deel: