Toen Joan Baez aankondigde dat ze een afscheidsoptreden in Koninklijk Theater Carré zou geven, waren alle kaarten enorm snel uitverkocht. Veel fans reageerden dat ze geen kaartje hadden kunnen krijgen en daarom heeft  de artiest besloten om de afscheidstournee te verlengen en nóg een show in Carré toe te voegen.

Vandaag maakt folklegende Joan Baez bekend dat ze op vrijdag 8 februari 2019 terugkeert naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam om deze fans in staat te stellen toch nog te komen kijken. De kaartverkoop start op vrijdag 17 maart om 10:00 via carre.nl

De wereldwijde afscheidstoernee van Joan Baez betekent het einde van een ongekend succesvolle carrière van maar liefst 60 jaar. De shows in Carré worden de laatste kans om in Nederland een concert bij te wonen van deze legendarische singer-songwriter.

Joan Baez staat bekend als één van de prominente leden van de protestgeneratie. In 1959 maakte ze haar debuut op een groot podium tijdens het Newport Folk Podium. Ze introduceerde Bob Dylan bij het grote publiek door hem mee te nemen op tour door de Verenigde Staten. Haar optreden op Woodstock was legendarisch: Ze sloot de vrijdag af en maakte diepe indruk met een a-capella uitvoering van gospelklassieker ‘Swing Low Sweet Chariot’.

Als inspiratie voor vele folkartiesten bezingt Joan Baez met kraakheldere en krachtige stem de essentie van het leven, meestal vanuit de positie van de underdog. Baez neemt het op voor de kansarmen, de verschoppelingen en is uitgesproken als het gaat om onrecht of rassenkwesties. Haar rol als inspirator geldt ook voor de nummers die zij aan anderen voorstelde, waaronder ‘Babe, I’m gonna leave you’ (Led Zeppelin) en ‘House of the Rising Sun’ (The Animals).

Joan Baez is in haar lange carrière onderscheiden met een groot aantal gouden platen, singles en awards, waaronder een Grammy Lifetime Achievement Award in 2007 en in 2010 werd ze opgenomen in de Grammy Rock and Roll Hall of Fame.

Deel: