Joe Bonamassa, de tweemaal voor een GRAMMY-genomineerde blues-rock gitarist, die op 9 maart aan zijn Britse en Europese tournee gaat beginnen, kondigt de release aan van British Blues Explosion Live. De live-registratie van de gelijknamige tour uit 2016 zal op vrijdag 18 mei uitkomen op CD / DVD / Blu-Ray & 3LP (zwart / rood, wit en blauw) via Mascot Label Group in Europa en J&R Adventures in Noord-Amerika.

De dvd en Blu-ray bevat geweldig bonusmateriaal, zoals een uitvoering van ‘Taxman’ Live in de Cavern Club, de British Blues Explosion Explained door Mick Wall en een fotogalerij van de Britten Blues Explosion UK Tour.

Een ode aan de British Blues Explosion, met de ongelooflijke muziek van Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page! Joe eert zijn Britse Blues-helden tijdens een korte maar spectaculaire tournee door Groot-Brittannië – slechts 5 optredens. Voor deze release werd de show in Greenwich Music Time in The Old Royal Naval College in Greenwich, Londen op 7 juli 2016 opgenomen.

Joe Bonamassa is meer beïnvloed door de Britse blues dan door welke andere muziek dan ook. Van jongs af aan werd de muzikale Joe verliefd op het hard-rockende, korrelige en edgy geluid dat ontstond vanaf het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw. Dit geldt met name voor het zeer innovatieve en expressieve gitaarwerk van drie van de grootste zwaargewichten ter wereld, Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page.

Joe Bonamassa’s liefde voor de Britse blues vormt de kern van zijn muzikale inspiratie; en, voor de eerste keer, was hij met deze onvergetelijke show in staat om een speciaal eerbetoon te brengen aan de Britse gitaristen die hem inspireerden.

De vijfkoppige band bestond tijdens de tour uit Michael Rhodes (Bass), Reese Wynans (Keyboards), Anton Fig (Drums) en Russ Irwin (Rhythm Guitar & Backing Vocals).

Joe gelooft heilig in het enthousiasmeren van deze en toekomstige generaties blues muzikanten om de muziek van deze drie iconen te blijven verkennen. “Als deze Britse muzikanten uit de vroege jaren zestig er niet waren geweest, was de Blues waarschijnlijk nooit zo in de rockmuziek verweven zoals we die nu kennen “, aldus Joe.

De explosie van Britse blues die plaatsvond in de jaren zestig vormt een essentiële brug tussen de blues- en rockmuziek, twee genres die de afgelopen eeuw zoveel hebben betekend voor zoveel mensen.

Wanneer je denkt aan de gelijkenissen tussen de Britse blues-grootmachten Clapton, Beck en Page, zullen de meeste van ons meteen refereren naar het feit dat ze alle drie op een zeker moment onderdeel waren van één van de belangrijkste bands uit de Britse blues geschiedenis, The Yardbirds. Maar de connectie tussen deze drie gitaristen ligt zoveel dieper. Alle drie hebben ze pionierswerk verricht voor de Britse blues-, rock- en blues-rockmuziek, zwaar geïnspireerd door de Amerikaanse blues-iconen die voor hen kwamen.

Als één van ‘s werelds toonaangevende gitaristen, met een gepassioneerde toewijding voor het heiligdom van de Britse blues, is er geen artiest meer gekwalificeerd om deze te prediken dan Joe Bonamassa. British Blues Explosion is een generatie overstijgend muzikaal festijn dat anders is dan wat je ooit hebt meegemaakt. Ga samen met Joe Bonamassa mee op reis en (her)ontdek de muziek van Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page en wordt opnieuw verliefd op de Britse blues.

Deel: