Ze hielden het nog even spannend, maar de heren van Thirty Seconds To Mars hebben bekend gemaakt dat hun gloednieuwe vijfde studioalbum vanaf vrijdag 6 april te beluisteren en per direct al te reserveren is. Hun Noord-Amerikaanse deel van ‘The Monolith Tour’ begint op 6 juni a.s. Jared Leto, Shannon Leto en Tomo Milicevic geven op dinsdag 20 maart een optreden in Ziggo Dome te Amsterdam.

Van het nieuwe album, waarvan de band de titel nog niet prijsgeeft, zijn in elk geval de tracks ‘Walk On Water’ en de onlangs verschenen opvolger ‘Dangerous Night’ afkomstig. ‘Walk On Water’ stond vijf weken op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Rock Airplay Chart en behield maar liefst vier weken de eerste positie in de Alternative Chart van Mediabase, het Amerikaanse equivalent van Stichting NLO. Het nummer was bovendien veelvuldig te horen op de Amerikaanse sportzender ESPN.

Met de muziekvideo van ‘Walk On Water’ gaf Thirty Seconds To Mars fans alvast een voorproefje van de te verschijnen docu-film ‘A Day in the Life of America’, een ambitieus en ideëel project van de band om Amerika en de Amerikanen op unieke wijze te portretteren. Hiervoor zijn in alle vijftig staten plus Washington DC en Puerto Rico meer dan negentig cameraploegen en duizenden fans op pad gegaan om filmopnamen te maken. En dat allemaal op een enkele dag, namelijk 4 juli 2017. Frontman van de band en regisseur van de docu-film Jared Leto moedigt samen met zijn bandleden fans aan om hun gedachten te blijven delen via #WhatAmericaMeansToMe.

Deel: