In het najaar van 2017 verscheen ‘Rolling with the Punches’ het nieuwe album van DI-RECT. De release van dit met een Edison bekroonde album, werd onlangs gevierd met de bands grootste clubshow tot nu toe in de AFAS Live. De band kondigde begin dit jaar de Rolling with the Punches” clubtour aan en binnen een week waren alle kaarten weg, daarom heeft DI-RECT besloten om na het festival seizoen in oktober nóg een aantal mooie zalen aan te doen. Op 5 oktober staat de band in Patronaat in Haarlem.

Voor DI-RECT is het door de jaren heen ‘vanzelfsprekend’ geweest om on the road te zijn. Na de ‘one of’ show van afgelopen najaar was het dan ook snel duidelijk dat de band met deze show het land in wilde. De extra shows vinden plaatst in het najaar, op 4 oktober wordt er afgetrapt in de Effenaar in Eindhoven om op 19 oktober een grootse finale show te doen in de Ronda in Tivoli Utrecht.

‘Rolling with the Punches’ werd onlangs bekroond met een Edison Rock met een klinkend jury rapport: “Live brengt DI-RECT het muzikale plezier overtuigend over. Het is voor elke bezoeker duidelijk te zien en te beleven: hier staat een band die nergens anders wil zijn dan op het podium. De optredens zijn een explosie van speelplezier die geen enkele bezoeker ongemoeid laat. ”
“Vanaf vorige zomer stond alles in het teken van de AFAS show, de voorbereiding is heel intensief. Als alles op de avond zelf samen komt geeft dat een waanzinnige kick. Alleen de volgende ochtend wordt je wakker en dan is de vraag,…wat nu? Al snel was het plan geboren om met deze show op pad te gaan.” (Bas van Wageningen)

Ook dit jaar zal DI-RECT weer met een 9-koppige band in de clubs het podium betreden. Afgelopen jaar werkte de band voor het eerste met uitgebreide visuals. Dit experiment smaakte naar meer en zal zeker worden doorgevoerd tijdens de clubtour.

“De uitdaging is om het voor zowel onszelf als het publiek spannend te houden. Nieuwe tracks veranderen ook de kijk op je oude repertoire en zo blijft alles continu in beweging.” (Marcel Veenendaal)

Deel: