Ondanks 155 reeds aangekondigde acts (waaronder Anne-Marie, Bastille, BLØF, Broederliefde, De Jeugd van Tegenwoordig, Dotan, Fatboy Slim, Guus Meeuwis, Iggy Pop, Kensington, Lil’ Kleine LIVE, Maan, Nothing But Thieves, Rico & Sticks, Ronnie Flex & Deuxperience, Roxeanne Hazes, The Bloody Beetroots Live, Triggerfinger en Vengaboys) is het programma voor Paaspop op vrijdag 30 maart tot en met zondag 1 april op terrein De Molenheide in Schijndel, nog immer niet compleet.

Vandaag zijn ook Bizkit Park, The Boy Next Door, BZB, Charlie and the Lesbians, CHIMP, Christof van der Ven, Da Tweekaz, De Likt, EUT, Feed Me, The Hazzah, Josylvio, Korfbal, LOCKAR, Maurice van Hoek, Mitch Rivers, Naaz, NK Stagediven-five years after, St Jimmy’s, Stuk TV & Friends en The Wombats bevestigd. Komende maand wordt de rest van het programma aangekondigd.

The Wombats
Ze waren zo enthousiast om weer op Paaspop te kunnen spelen (eerder in 2012) dat ze het vorige week alvast zèlf onthulden tijdens hun live-set op Radio 3FM. Ja dus: de indie pop rockers (vooruit, met vleugjes post punk/wave) The Wombats uit Liverpool -bekend van hun hits ‘Let’s Dance To Joy Division’ ‘Tokyo’ en ‘Techno Fan’ èn met een gloednieuw album op zak- komen de boel weer op stelten zetten in Schijndel. Voor wie het zich afvraagt: een wombat (Vombatus Ursinus) is dus een schattig buideldier dat er uitziet als een kruising tussen een beer en een das.

BZB (speciale setlist via stemmen samengesteld)
Paaspop zonder BZB = als Koning Willem zonder pinten = als Pasen zonder chocolade eieren = als band zonder banaan = als et cetera. Al ruim twee decennia lang is BZB een begrip in het Nederlandse live-circuit. BZB staat voor FEEST (ja, met hoofdletters), spelplezier, interactie en theatrale acts, verpakt in een energieke liveshow. Gewapend met krakers zoals ‘Echte Vrienden’, ‘Koning Pintenman’, ‘Ik Leer Het Nooit’ en ‘De Bankzitter’, tovert het zestal zijn publiek om in een kokende, klotsende massa. Nóg mooier: komende Paaspop kunnen fans via BZB’s Facebookpagina stemmen welke nummers de band gaat spelen. Wij gaan in ieder geval zelf onophoudelijk stemmen op onze éigen favoriete song ‘Een Voor Allen!’.

Garage; electro; blues; singer-songwriter en triple tribute night in Thunderalley
Dat Paaspop ‘het Brabantse Las Vegas’ wordt genoemd is logisch. Net als de Amerikaanse woestijnstad bruist en zindert het festival 72 uur lang en biedt het met 14 podia & area’s een magische ontdekkingsreis naar het onverwachte middels een duizelingwekkend aanbod van theater, cabaret, high class entertainment, absurditeiten, straatartiesten, stand-up comedy, lifestyle, variété en vooral heel veel muziek in alle genres -van hiphop tot “heavy” en van dance tot singer-songwriters.

Overdag is Paaspop de ultieme plek om vrienden voor het leven te maken; ’s avonds worden bezoekers betoverd door de duizenden lichtjes die de weg wijzen naar nóg meer avontuur op The Strip (Paaspops Time Square midden op het terrein) of in de spannende Join US!-area.

Of neem de Thunderalley, de overdekte winkel-lifestyle area met ’s lands coolste barbier Schorem Barbier en met Paaspops platenzaak Vinyl Mania waar vinyl te koop is en waar concerten plaatsvinden. Dit jaar kunnen liefhebbers van garage; electro; van blues; singer-songwriters en van een triple tribute night daar terecht voor hun favoriete muzikale genre. Garage-fans komen op zaterdagavond aan hun trekken met onder meer Charlie and the Lesbians, The Hazzah en Korfbal. Op zondagmiddag is het tijd voor contemplatie en voor introspectie met singer-songwriters als Maurice van Hoek, Mitch Rivers en Christof van der Ven. De rest van de in totaal 20 acts die in de Thunderalley spelen, wordt spoedig aangekondigd.

De line-up tot nu toe (in alfabetische volgorde):
4shobangers • Altin Gün • ANBU • Anne-Marie • Arcane Roots • Ares • As One live • ASSAILANTS Ben Sims b2b Truncate • Avatar • Baloji • Bastille • Bökkers • Big Bat • Birth of Joy • Bizkit Park • Bizzey • Black Label Society • Black Sun Empire • Blackwave • BLØF • The Bloody Beetroots Live • Bontgenoten • The Boxer Rebellion • The Boy Next Door • Boys Noize • Broederliefde • BZB • Cartiez • Charlie and the Lesbians • CHIMP • Christof van der Ven • Colin Benders • The Cool Quest • Craig Hill • Crooxs • Da Tweekaz • DAISY • Dan Stezo • Dans & Grietje • Daredevils • Dave Budha • De Gestampte Meisjes • De Jeugd van Tegenwoordig • De Lievelings Dj’s van je Zusje • De Likt • Death Alley • Demob Happy • DeWolff • Die Lustige Schlagerfreunden • The Dirty Daddies • Dj Odin • Dotan • Duke John • Dyna • Elvis@theChapel • Equalz • EUT • Fatboy Slim • Feed Me • Ferocious Dog • FJAAK live • Frank Carter & The Rattlesnakes • Freddy Moreira • Frequencerz • Fritz Kalkbrenner • Gevleugelde vrienden • Green Lizard tribute to Nirvana • Groen Als Gras • Guus Meeuwis • Hands Up met Danny Panadero • Harpoen live (Jeroen Search & Albert van Abbe) • Hats off to Led Zeppelin • The Hazzah • Høken met de Heinoos • Idaly • Iggy Pop • Jacin Trill • James TW • JeBroer • Jeremy Loops • Joost • Josylvio • Kadavar • Kensington • Kiki Schippers met band • Korfbal • Kraantje Pappie • La Fuente • Lady Bee • Latifah • Leafs • Lenzman • Lil’ Kleine LIVE • LNY TNZ • LOCKAR • Loco Loco Discoshow • Lucas & Steve • Maan • Mambo Kurt • The Mariños • Martijn Fischer plays Andre Hazes • Matrixxman • Maurice van Hoek • MC Dart • MC Dart • Memphis Maniacs • Millionaire • Mitch Rivers • MOKSI • Monty Picon • Mr. Polska • Multiplex MC • MY BABY • Naaz • Naffz • New Kingston • Nitty Wow • NK Stagediven – five years after • Nothing But Thieves • Nymfo • Obituary • Omar Souleyman • Ooostblok • Orange Goblin • Otto Orgel • The Overslept • Paashaas de Musical • The Partysquad • Paula Temple • Popa Chubby • Popgunnn • Praia del Sol • Prime • Puinhoop Kollektiv • Pyrates! • Pythius • Rewind • Rewind • Rico & Sticks • Rimboband • Rollerskate Disco Snolly • Rollerskate Disco Snolly • Rollerskate Disco Snolly • Ronnie Flex & Deuxperience • Roxeanne Hazes • The Rumjacks • Secret Cinema b2b Egbert Live • SMÈRRIG • SMP • St. Jimmy’s • The Stand-Up Club • Stuk TV & Friends • Sub Zero Project • Team Rush Hour • Tony Banks • Trafassi • Triggerfinger • Tsepo (special Detroit set) • The Turbans • Tusky • The Urban Voodoo Machine • Van Binsbergen Trio • Van Binsbergen Trio • Van Binsbergen Trio • Velvet Volume • Vengaboys • Vipers • VUUR • Walk The Moon • Waxfiend • Weekend Warriors • Wipneus & Pim • The Wombats • Wulf • Yung Nnelg • Zeke

Deel: