De Utrechtse singer-songwriter Lukas Batteau brengt op 9 maart zijn nieuwe studioalbum ‘Slow Traveler’ uit in eigen beheer. Het album werd met producer Steve Savage opgenomen in Nashville, Tennessee.

De half Amerikaanse / half Nederlandse singer-songwriter maakte na enkele smaakvolle EP’s in 2013 definitief naam met zijn lovend ontvangen debuutalbum ‘Wasteland’. Dat album bracht hem succes, maar met de doorbraak verdween voor Batteau de magie van het musiceren. Tijd om het hoofd leeg te maken, tijd om zichzelf terug te vinden. “Het kwartje viel toen ik met mijn zoontje in het park liep en geraakt werd door de openheid en onbevangenheid waarmee hij de wereld tegemoet treedt. Geen agenda, geen hoger doel, vrij van enige bewijsdrang, gewoon genietend van het hier en nu.”

Net als op ‘Wasteland’ werkte Batteau met producer Steve Savage in Nashville aan de nummers die op ‘Slow Traveler’ staan. Lukas Batteau reisde die kant op met slechts twee gitaren, een akoestische en een elektrische. Geen idee wat te kunnen verwachten. Eenmaal aangekomen bleek dat zijn producer toevallig in een huisje terecht was gekomen met ingebouwde studio, met kasten vol pedalen. Het leek net alsof het zo bedoeld was.

‘Slow Traveler’ heeft een twaalftal sfeervolle, broeierige tracks opgeleverd die uitblinken in diversiteit. “Door er helemaal doorheen te zitten, ga je anders naar dingen kijken. Het besef dat ik niemand iets hoef te bewijzen behalve mezelf, maakt dat ik vrijer ben gaan werken. Hierdoor hebben de nieuwe liedjes eigen klankkleur, maar komen ze altijd volledig uit mezelf”, zegt Batteau.

In aanloop naar het album bracht Lukas Batteau al de singles ‘Telescope’, welke op Spotify al meer dan 1,3 miljoen keer is beluisterd, en ‘A Mighty Alliance’ uit. Ook werd hij geselecteerd voor de Popronde, waar hij opviel en lovende kritieken kreeg.

Shows:
16 feb – Nachtsessies, Woerden
17 feb – Sofar Sounds, Leiden
12 mrt – Monday Night Music Club, Brasserie Emmen, Emmen [try-out]
17 mrt – Micropop, Dusseldorf (DE)
22 mrt – EKKO, Utrecht [ALBUM RELEASE SHOW]

Deel: