Vandaag was de eerste show van Vrienden van Amstel Live uit een reeks van in totaal veertien shows. De shows breken met ruim 190.000 bezoekers de records van zowel Ahoy, als van Vrienden van Amstel. Deze editie staat ook in het teken van het twintigjarig jubileum.

De show werd geopend door niemand minder dan mystery guest Armin van Buuren. Hij stond al enige tijd plaatjes te draaien, voornamelijk van artiesten van eerdere edities. Vervolgens onthulde hij zich direct al met een vuurwerkshow.

De show ging vervolgens verder met de eerste samenwerking, Guus Meeuwis en Marco Borsato zongen samen “Ik leef niet meer voor jou”.

Vrienden-van-Amstel-2018

Roel van Velzen en Jan Dulles brachten onder andere samen Sex on Fire van King of Leon.

Vrienden-van-Amstel-Live

Vrienden-van-Amstel-Live

Vrienden-van-Amstel

De Nederlandse hiphop scene was ook meer dan anders vertegenwoordigd door optredens van onder andere Lil’ Kleine, Diggy Dex, Kraantje Pappie en Brainpower.

Vrienden-van-Amstel

Tijdens het optreden van Kensington werd technisch gezien alles uit de kast getrokken. Eerst zakte Armin Van Buuren uit de gigantische kroonluchter boven de zaal naar beneden in een ronddraaiende DJ-booth. Vervolgens werden beide podiums werden gelijktijdig benut, opgehesen en vervolgens door de lucht over het publiek heen naar elkaar gebracht terwijl Armin boven deze twee podia hing.

Vrienden_van_Amstel_Kensington

Vrienden-van-Amstel-Armin

Vrienden-van-Amstel-Live

Later in de show bleek de DJ-booth nog een ander kunstje te bezitten; de mogelijkheid om Armin over de kop te laten gaan.

Allerlei combinaties van artiesten kwamen langs, Di-rect samen met Guus Meeuwis en leden van Bløf.

Vrienden_van_Amstel_Live

En later kwam ook Marco Borsato samen met Jaqueline Govaert om enkele duetten ten gehore te brengen.

Vrienden_van_Amstel_Marco_Borsato
Vrienden_van_Amstel_Live

André Hazes verscheen samen met Xander de Buisonje op een rijdende bar voorzien van een werkende biertap, zodat ze bier uitdelend een rondje door de zaal deden.

Vrienden_van_AmstelAls afsluiter van de avond brachten de artiesten gezamenlijk de recent speciaal voor Vrienden van Amstel opnieuw uitgebrachte single van Marco ‘Vrienden’ ten gehore.

Vrienden_van_AmstelVrienden_van_Amstel_Xander

foto’s: Sander Rijken

Deel: