PiL is opgericht in 1978 en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en vernieuwende bands aller tijden. Het wordt het nieuwe project van John Lydon, de legendarische frontman van de evenzo vermaarde Sex Pistols die hij eerder dat jaar verlaat. Na verschillende personele wisselingen, bestaat de groep verder uit gitarist Lu Edmonds (The Damned, Mekons), drummer Bruce Smith (The Pop Group, The Slits) en bassist Scott Firth (Elvis Costello, Steve Windwood, John Martyn). In de historie van de band is dit de langste en meest stabiele samenstelling. De Britse postpunk legendes spelen zaterdag 9 juni op de NoLimitStage.

In 1978 debuteert PiL met het volprezen album ‘First Issue’. Tot 1992 brengen ze 8 studioalbums uit. Na een langdurige break komt de band in 2009 terug. Hun muziek levert hen 5 UK Top 20 singles en 5 UK Top 20 albums op. ‘Public Image’, ‘This is not a Love Song’ en ‘Rise’ zijn hits. In 2012 en 2015 bracht Pil de veelgeprezen albums ‘This is Pil’ en ‘What The World Needs Now’ uit. Eerder al zijn Bryan Ferry, Anastacia, Chef’Special, Chi Coltrane, The Godfathers, Forever Amy, Rootsriders, The Wild Romance, Martijn Fischer zingt Hazes, Bouke, Waylon, De Jeugd van Tegenwoordig, Jeangu Macrooy, Eut, Canshaker Pi, Racoon, Ronnie Flex & Deuxperience band en Dare Devils bekendgemaakt.

Het programma van Retropop is nog niet compleet. Binnenkort volgen meer namen voor de vrijdag en de zaterdag. De 17e editie van Retropop is op 8 & 9 juni bij de Grote Rietplas in Emmen.

Deel: