De drie dames van L.A. Witch zijn dan wel geen echte tovenaars, maar met hun mysterieuze en soms duistere psychedelische garage/surf rock weten ze de glamour en verval van LA te vertolken op eenzelfde surrealistische wijze als David Lynch zijn films maakt, en dat is toch magisch te noemen. Geen overdubs, studio trucage of een batterij aan effectpedalen. Het geheime wapen? Heel veel galm, een robuuste ritmesectie en dun-klinkende gitaren.

Na een aantal releases in 2014 en 2015 maakt de band naam op festivals als SXSW en Austin Pstch Fest en touren de dames door heel Amerika, onder andere met The Kills. In september van 2017 kwam het debuutalbum van L.A. Witch onder dezelfde naam uit, een plaat vol retrorock, zwoele vocals en psychedelische gitaarsolo’s. Op 1 april staan de dames in PaardCafé. Verwacht een in reverb gedrenkt geluid vol invloeden van Johnny Cash, Mazzy Star, The Kills en The Cramps.

L.A. Witch staat op zondag 1 april 2018 in het Paard in Den Haag.

Deel: