Een bijzonder project van de ritmesectie van King of the World! The King’s Rhythm Crew, bestaande uit Ruud Weber (bas, lead zang), Fokke de Jong (drums, backing vocals) en Govert van der Kolm (toetsen, backing vocals) komen met interessante gasten in januari en april 2018 naar Iduna in Drachten.

Al voor het ontstaan van King of the World hadden de heren die zichzelf voor dit project King’s Rhythm Crew noemen, hun sporen in de (internationale) blues scene al verdient door tours met o.a. Matt Schofield, Snowy White, Byther Smith, Monster Mike Welch, David Gogo, Eugene Bridges, Candye Kane en vele anderen.

In het eerste deel van 2018 ontstond er de mogelijkheid om naast het drukke schema van King of the World nog een ander tijdelijk project op te zetten. Aangezien de heren alledrie veel over de wereld getourd hebben als sideman van vele binnen- en buitenlandse (blues) artiesten leek het voor de hand om hun oude metier weer op te pakken. Maar dan wel met vrienden/helden uit de (internationale) scene!
En dat is precies wat ze gaan doen met “The King’s Rhythm Crew featuring”. Deze top-ritmesectie combineren met top (blues) artiesten!
Zondag 28 januari komt het gezelschap samen met de uit Engeland afkomstige zanger/gitarist Jon Amor (The Hoax, Jon Amor Band) en zanger/gitarist Matt Taylor (Snowy White Blues Project, Matt Taylor Band). Vrijdag 13 april nemen de heren gitarist extraordinaire JB Meijers (The Common Linnets, De Dijk, Solomon Burke) mee!

Deel: