BIRD goes ice cold. Onze takeover-reeks brengt de beste BIRDacts op festivals over heel Rotterdam (… eigenlijk heel Nederland (… en eigenlijk heel Europa)). Maar in december en januari zoeken we het dicht bij huis. We nemen zondag 10 december, 17 december en 7 januari het podium van IJsvrij Park Festival over. Met:

Marutyri – 10 december
Niet lang geleden deelden acht Rotterdamse vrienden een grote liefde voor fusion- en jazzmuziek, opgedaan tijdens hun studie aan Codarts en uiteenlopende muziekcarrières. Ze besloten hun persoonlijke muzieksmaken in een blender te gooien: de geboorte van Marutyri! Het resultaat is een fusion van jazz, r&b, funky grooves, vlammende akkoorden en wilde composities die culmineerden in optredens op North Sea Jazz Festival en De Wereld Draait Door en als ultiem hoogtepunt: een optreden op IJsvrij Park Festival.

AnotherFunkCollective – 17 december
Don’t let the name fool you. AnotherFunkCollective is niet zomaar another funk collective. De groep bestaat uit een van de grootste talenten die de Rotterdamse jazzscene te bieden heeft. De samenkomst van deze muzikanten zorgt voor dansbare funk, smaakvolle arrangementen maar vooral een verrassende, uitdagende en spetterende muzikale show. Nu maar hopen dat het ijs niet smelt.

Kruidkoek – 7 januari
Kruidkoek speelt garagejazz: hun eigen obscure mix van jazz, rock en Tarantinofilms met een ongezonde dosis improvisatie en humor. De ideale muzikale uitlaatklep van vier goede vrienden die hun grenzen blijven verleggen en sinds het ontstaan in 2014 al vele luisteraars bekoren. Zo speelden ze al toko’s in het hele land plat waaronder Paradiso, Melkweg, het Bimhuis… en op 7 januari dus ook IJsvrij Park Festival!

Wanneer: zondag 10, 17 december en 7 januari 2017
Aanvang: 16.00 uur
Waar: IJsvrij Park Festival, Euromastpark
Toegang: gratis
Meer info: www.ijsvrij.nl

Deel: