De Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Aldous Harding komt op 29 maart terug naar Nederland. Ze is dan te zien in het intieme en sfeervolle Zonnehuis in Amsterdam, een locatie waar haar indringende folk liedjes optimaal tot haar recht komen.

Harding’s muziek is te omschrijven als emotievolle en aangrijpende muzikale juweeltjes, die nog eens extra aan kracht wint door haar indrukwekkende en kwetsbaar aandoende zang. Niet voor niets wordt ze vaak vergeleken met folk legendes als Joan Baez, Linda Perhacs en Vashti Bunyan. Echter bevat haar werk een wat donkerder randje, vooral ook vanwege de onderwerpen die ze aanhaalt.

Afgelopen voorjaar gaf Harding een prachtig, uitverkocht concert in de eveneens in Amsterdam gelegen Schellingwouderkerk. Dit viel samen met het verschijnen van haar tweede album ‘Party’. En recent trad ze op tijdens het Le Guess Who? Festival in Utrecht. Hier stonden dusdanig veel mensen in de rij die de show niet hebben gezien, dan Harding zelf heeft gevraagd om nog een show in Nederland te kunnen doen.

Deel: