Het prestigieuze New Fall Festival vindt dit jaar plaats van 16 t/m 19 november, op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens. Het festival kent een onconventionele opzet waarbij de totaalbeleving rondom een serie concerten centraal staat. Geluid, performance, sfeer en locatie zijn hierbij perfect op elkaar afgestemd. New Fall Festival omvat een indrukwekkende reeks full-length optredens van bijzondere artiesten op unieke locaties in de binnenstad van Düsseldorf. Hierbij kiest de bezoeker uit 1 tot 3 concerten of verzamelprogramma’s per avond. ‘Beautiful music, beautiful places’ is het motto van dit festival voor de pure muziekliefhebber, waarbij de vluchtigheid van de huidige festivalbeleving zoveel mogelijk uit de weg wordt gegaan.

Voor de zevende editie van New Fall Festival 2017 zijn o.a. bevestigd: Glen Hansard | Tom Odell | Michael Kiwanuka | Alice Merton | Thurston Moore Group | tUnE-yArDs | Sophia | Austra | Kensington | Anna Ternheim | Julien Baker | Destroyer | Megaloh & Rhein Brass | Mogli | Gurr | Isolation Berlin | Fil Bo Riva. New Fall Festival vindt plaats van 16 t/m 19 november 2017 in de binnenstad van Düsseldorf (D).

Nieuw toegevoegd aan de line-up van New Fall Festival zijn onder andere: Thurston Moore Group, Michael Kiwanuka, Tom Odell, Austra, tUnE-yArDs, Fil Bo Riva, Sudan Archives, Alice Phoebe Lou, Amadou & Mariam, Love A, Lasse Matthiessen, Woman, Love Machine, Xul Zolar en Suzan Köcher. Eerder bevestigde de festivalorganisatie al de komst van Glen Hansard, Kensington, Anna Ternheim, Destroyer, Sophia, Julien Baker, Little Dragon, Alice Merton, Megaloh & Rhein Brass, Mogli, Die Höchste Eisenbahn, Gurr en Isolation Berlin. Eerder aangekondigde optredens van Die Nerven en William Fitzsimmons zijn gecanceld.

Johanneskirche – Bachsaal, Düsseldorf

New Fall Festival
De line-up van New Fall Festival herbergt telkens weer kwalitatief hoogstaande artiesten, waaronder gearriveerde internationale sterren, maar ook verborgen parels en opkomend talent. Daarnaast is er ruimte voor speciale samenwerkingen op het snijvlak van pop en klassiek. De optredens zijn vrijwel overal seated en voorzien van een geluid dat in Duitsland tot de hoogste standaard behoort. Voor deze zevende editie zijn alle combitickets uitverkocht, alsmede de individuele concerten van Alice Merton, Kensington, Glen Hansard en het verzamelprogramma met Isolation Berlin, Love A en Gurr. Voor de overige optredens zijn er wel nog kaarten te koop en kunnen bezoekers naar hartenlust combineren. Voor de tweede opeenvolgende keer vindt New Fall gelijktijdig plaats in de Zuid-Duitse stad Stuttgart, waarmee het programma in Düsseldorf parallel loopt. In Stuttgart begint het festival een dag eerder, op 15 november. Meer informatie over programma en ticketmogelijkheden via www.new-fall-festival.de.

Tom Odell

Popmuziek in Düsseldorf
In de Benelux staat Düsseldorf vooral bekend om haar grenzeloze winkelmogelijkheden, sprookjesachtige kerstmarkt en internationale luchthaven. Muziekliefhebbers herontdekken tegenwoordig ook steeds vaker de rijke muziekhistorie van de stad. Zo werd in Düsseldorf als een van de eerste steden ter wereld gepionierd met elektronica in muziek en gold de stad als bakermat van de krautrock-scene. Bands als Neu!, Kraftwerk, DAF, Die Krupps en Die Toten Hosen kennen allemaal hun oorsprong in Düsseldorf. Naast deze aansprekende muzikale erfenis bezit de stad ook een aantal bijzondere en volstrekt unieke (muziek)locaties. Juist deze speciale plekken doen tijdens New Fall dienst als festivallocatie.

Package deals
Speciaal voor bezoekers van buiten de stads- en landsgrenzen worden er speciale package deals aangeboden, bestaande uit hotelovernachting(en) en de keuze uit meerdere concerten. Deze hotelspecials worden mogelijk gemaakt in samenwerking met me and all hotels Düsseldorf, gelegen in stadsdistrict ‘Little Tokyo’. Hierdoor wordt een bezoek aan New Fall Festival niet alleen een onvergetelijke muziekervaring maar tegelijkertijd een uiterst ontspannen stedentrip. Meer informatie over deze package deals via: www.new-fall-festival.de/en/new-fall-dusseldorf-hotel-deals/

Voorgaande edities New Fall Festival
In het verleden stonden in Düsseldorf tijdens New Fall onder andere op het podium: Wilco, Adam Green, Regina Spektor, Agnes Obel, John Grant, James Vincent McMorrow, Kate Tempest (2016), Marianne Faithfull, Apparat, Balthazar, Aurora (2015), Mogwai, Kaiser Chiefs, Erlend Øye, Oscar And The Wolf, London Grammar, José González (2014), Wallis Bird, Friska Viljor, Birdy, Nils Frahm (2013), The Notwist, Dillon, Tindersticks, Ewert & The Two Dragons, The Black Atlantic (2012), Agnes Obel, Junip, Ólafur Arnalds (2011).

New Fall Festival kan worden beschouwd als een luilekkerland voor muzikale ontdekkingsreizigers en liefhebbers van sfeervolle live-ervaringen van het hoogste niveau.

Tonhalle, Düsseldorf

Deel: