Als je solo een complete elektronische live band neerzet, mag je jezelf toch wel een multi instrumentalist noemen. Wanneer je dan ook nog eens een show neerzet waar je wel naar moet blijven kijken en luisteren, ben je niet alleen multi-instrumentalist, dan ben je ok nog eens geweldig. Dat is Tonio Geugelin, een geboren Duitse violist, die zich ook het beatboxen eigen heeft gemaakt. Donderdagavond presenteerde hij in zijn nieuwe thuishaven Arnhem in Luxor Live zijn EP ‘Constant Magic’. En magic was het.

Direct om half negen trapte Tonio zelf de avond af. Apart, want met twee supportacts (Moglii en DJ Einzelmaennchen), zou je verwachten dat de hoofdact wat later op de avond zou aanvangen. “Nee”, zo zei Geugelin, “de muziek van Moglii en Einzelmaennchen is meer dansbaar, dus beter voor na de show.” Duidelijk.

Tonio Geugelin ontving als klassieke violist zijn diploma Bachelor of Music van het Music Conservatory of Mannheim en dat hoor je al direct. De virtuositeit van de muzikant straalt van alle kanten van het podium. In Luxor Live liet de virtuoos dan ook duidelijk horen waarom hij daar stond. Het publiek kreeg van links en rechts de streken van zijn viool op de oren, afgewisseld met de scats, rhymes en lijnen van zijn bijpassende stem. Een genot om naar te luisteren dus.

Nee, het is duidelijk, Tonio Geugelin is misschien dan nog niet doorgebroken bij het grote publiek; Het mag geen belemmering wezen voor de meesterviolist, het publiek te bekoren. En het publiek wist hem dan ook dik te omarmen, op een manier dat het duidelijk mag zijn: Als Kyteman trompet in Lowland’s Alpha kan mixen met moderne muziek, mag het festival volgend jaar wel eens een viool op het podium lanceren. Het zal het festival zeker niet misstaan, want Tonio Geugelin is klaar voor het grote publiek. Dat moge duidelijk zijn.

Foto’s (c) Kevin Knipping

Deel: