In september duikt de NTR op themakanaal NPO Cultura weer diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze maand staan we stil bij Dave Stewart (de mannelijke helft van de Eurythmics), Johnny Cash, hit-singer-songwriter Carole King, duiken we in het fenomeen van de Yacht Rock met veel Steely Dan en staan we stil bij 50 jaar Doors.

In deze aflevering een ode aan de rockgitarist/zanger/songwriter Tom Petty, die begin deze maand overleed. Petty en zijn band The Heartbreakers waren net begonnen aan de viering van het 40-jarig jubileum van de groep. In deze aflevering staan we uitgebreid stil bij de opnamen van het definitieve doorbraakalbum ‘Damn The Torpedoes’ uit 1979 en zijn er legendarische live-opnamen en iconische Petty-clips (want groot geworden in het MTV-tijdperk) te zien.

NPO Radio 2 presenteert… 23:00 – 00:35 uur, NPO Cultura

Deel: