In NTR presenteert North Sea Jazz heeft Andrew Makkinga elke week de beste concerten van het legendarische festival North Sea Jazz. Vanaf 12 oktober start een nieuwe reeks afleveringen met deze maand o.a. nog niet uitgezonden concertbeelden van The New Power Generation (die een ode brengen aan hun voormalige broodheer Prince), Maceo Parker en bassist Richard Bona. Uit het NSJ-archief: Trijntje Oosterhuis (met Herbie Hancock en met Burt Bacharach), Marcus Miller én een eerbetoon aan Charles Bradley.

Trijntje Oosterhuis heeft zojuist haar eerste album vol Nederlandstalige nummers ‘Leven van de Liefde’ uitgebracht en momenteel is ze in de Nederlandse theaters te zien met een show die volledig bestaat uit Nederlandstalig repertoire. Maar Trijntje heeft ook een rijke North Sea Jazz-historie dus zijn wij het archief ingedoken. We vonden een bijzondere versie van ‘The man I love’ met Herbie Hancock, een show met de minstens zo legendarische Burt Bacharach in 2009 en een optreden met haar eigen band in 2012. Tevens brengen we deze aflevering een eerbetoon aan Charles Bradley, de Screaming Eagle Of Soul die pas op latere leeftijd doorbrak en eind vorige maand op 68-jarige leeftijd overleed. Zijn show op NSJ2013 is onvergetelijk!

Het beste van North Sea Jazz, 22:50 – 23:55 uur, NPO Cultura

Deel: