Mark King, bassist en zanger van Level 42, maakt het programma van Night of the Proms compleet. Op zaterdag 18 november staat hij samen met Joss Stone, Melanie C en Douwe Bob in Ahoy Rotterdam. De kaartverkoop van Night of the Proms is reeds gestart.

Mark King maakte in de jaren ’80 grote furore met zijn speciale slap-techniek en scoorde met zijn band Level 42 wereldhits als ‘Love Games’, ‘Lessons In Love’ en ‘Running In The Family’. Met Level 42 verkocht hij meer dan 31 miljoen albums wereldwijd en scoorde zestien top 40-hits in Nederland. In de jaren ’90 ging hij verder als soloartiest nadat hij eerder al zijn eerste soloalbum ‘Influences’ uitbracht. In 2001 gaat Mark King, in overleg met bandlid Mike Lindup, toch weer optreden onder de naam Level 42. Momenteel tourt hij samen met zijn band Level 42 maar geeft hij ook nog optredens als soloartiest. Na een afwezigheid van bijna 20 jaar maakt Mark King voor de tweede keer deel uit van de Nederlandse editie van Night of the Proms.

Deel: