Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Vita and the Woolf in Sugarfactory

Concerttip maandag 25 september: Vita and the Woolf in Sugarfactory

Vita and the Woolf is een synthpopduo waarvan de sound beklijft: luister maar eens een paar maten naar zangeres en toetsenist Jennifer Pague en je bent om. Haar zeer krachtige en tegelijkertijd fluwelen stembanden tillen je op en nemen je mee in de groots klinkende liedjes met elektronische invloeden, die dankzij de dynamische drums van Adam Shumski helemaal tot hun recht komen. Luister naar het nieuwe, meeslepende album ‘Tunnels’ en laat je overtuigen, al schijnt de band tijdens liveshows nóg meer overredingskracht te hebben. Klinkt als London Grammar, Florence + The Machine en Austra.

Aafke Romeijn is muzikant, journalist & schrijver. Haar kat heet Henk. Aafke werkt met analoge synthesizers en andere antieke instrumenten. In retrosound brengt ze nummers die gaan over foute politici en autoverkopers, over stiekem een jongetje willen zijn en over het invullen van eindeloze formulieren. Romeijns teksten zijn doorspekt van herkenbare beelden en alledaagse situaties. In maart 2017 kwam, net voor de Tweede Kamerverkiezingen, een nieuwe EP uit: ‘Versplintering Op Rechts’. Die gaat volledig over politiek. Momenteel werkt ze aan nieuwe nummers en schrijft ze aan haar debuutroman, die begin 2018 uitkomt.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: