Zondag 3 september 2017 trok de Belgische Ivo Gilles Vandenbroeck, beter bekend als Milow, naar het Amsterdamse Bostheater voor een concert in de ‘Live at Amsterdamse Bos’ concertenreeks. De Vlaamse zanger sloot in december 2016 zijn albumtournee ‘Modern Heart’ af waarna hij zichzelf afgelopen zomer heeft vertegenwoordigd op de diverse festivals. Naast zijn festivaloptredens heeft hij afgelopen zomer in meerdere Nederlandse openluchttheaters gespeeld waaronder Caprera (Bloemendaal), Zuiderparktheater (Den Haag), en het Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Met zijn concert in het Amsterdamse Bostheater sloot de Vlaming dan ook zijn muzikale zomer definitief af.

Waar afgelopen juli zijn concert in Caprera Bloemendaal nog deels in het water viel mocht het publiek in Amsterdam niet klagen. Met een ruime 20 graden bleef het droog in Amsterdam waarmee het Amsterdamse Bostheater zichzelf hulde in een zomerse en intieme setting waar de muzikale beleving centraal stond.

Om half zes opende het terrein van het Amsterdamse Bostheater om de vroege vogels op te vangen met een hapje en een drankje. Het Amsterdamse Bos, aan de rand van Amstelveen, kent een bijzondere natuurlijke ambiance waar men ingetogen kan genieten van dat wat de natuur te bieden heeft. Het publiek kon een picknickarrangement boeken of genieten van een van de lekkernijen te koop bij een van de vele foodtrucks in het bos. Een ontspannen begin van de avond die om acht uur van start ging met support-act Joseph & Maia. Het muzikale duo, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, bracht een enthousiasmerend folkpop voorprogramma met werk van hun debuutalbum ‘Sorrento’.

Om 21:00 verscheen Milow samen met zijn band op het betonnen podium van het Amsterdamse Bos, Al snel bracht hij, heel toepasselijk, zijn recentste werk ‘Summer Days’. Met hier en daar een praatje nam de Vlaming het publiek mee langs zijn muzikale oeuvre van de afgelopen jaren. Oude klassiekers als ‘Little In The Middle’, ‘You and Me’ en ‘You Don’t Know’ passeerden de revue. Met een dankwoord voor zijn eigen succes speelde de Vlaming uiteraard ook ‘Ayo Technology’ waarmee zijn muzikale carrière in Nederland in 2008 een solide basis kreeg.

Uiteraard was er ook ruimte voor zijn recentere werk afkomstig van het album ‘Modern Heart’. Zo bracht hij het energieke ‘No, No, No’ en het aanstekelijke ‘Howling At The Moon’ waarmee hij de avond energiek afsloot. De Vlaming sloot de avond in de toegift definitief af met een memorabel akoestisch optreden in het midden van het publiek. Als definitieve afsluiting bracht hij nog eenmaal zijn zomerhit ‘Summer Day’s’ waarna het publiek voldaan huiswaarts keerde.

Foto’s (c) Sebastiaan Oeijen / Maxazine

Deel: