Eamonn McCormack werd geboren in 1962 in het centrum van Dublin. Op negenjarige leeftijd speelde hij al vlot akoestische gitaar, zijn eerste muzikale invloeden kreeg hij van Slade, Cat Stevens, Neil Young en hoe kan het ook anders, Rory Gallagher. Eerst speelde hij in de kerk maar met ouder worden kreeg hij een elektrische gitaar en werd hij aangezocht om gitarist te worden in een locale band. Daar leerde hij ook andere muziek kennen zoals Jimi Hendrix, Eric Clapton en Thin Lizzy.

Op zeventien jarige leeftijd vertrok Eamonn naar Amerika om zijn muzikale horizon te verbreden en om veel podium ervaring op te doen. Na vier jaar keerde Eamonn terug naar Europa met nieuwe frisse muzikale ideeën. Hij nam een pseudoniem aan en toerde onder de naam Samuel Eddy heel Europa rond. Het hoogtepunt onder deze naam was zeker het optreden op het Park Festival in Nederland waar hij mocht spelen voor een half miljoen mensen en van de pers niets dan lovende commentaren kreeg. Men noemde zijn band toen, a modern day power trio, en dat is het Eamonn McGormack trio nog steeds.

Het vele reizen en optreden, samen met een aantal persoonlijke aangelegenheden eisten hun tol en Eamonn laste een tijdelijke rustpauze in. Deze rustpauze duurde redelijk lang want pas in 2008 verscheen er een best of, met allemaal nummers onder de naam Samuel Eddy. Een jaar later was er het album ‘Kindred Spirits’ onder de naam Eamonn McCormack. Het album had redelijk succes en er waren heel wat speciale gasten aanwezig op dit album. En sinds verleden jaar is er dus ook een opvolger, het is deze ‘Heal My Faith’ die we hier gaan bespreken.

Op 13 en 14 oktober staat Eamonn McCormack in het Patronaat in Haarlem.

Foto (c) Bert Vethaak

Deel: