Met ‘Swalla’ voegde Jason Derulo opnieuw een dijk van een hit aan zijn repertoire toe. De Amerikaanse hitmachine – o.a. ‘Whatcha Say’, ‘Talk Dirty’ en ‘Want To Want Me’ – werkt momenteel aan een nieuw album en kondigt daarop vooruitlopend een nieuwe wereldtournee aan. In maart staat Jason Derulo in AFAS Live.

De laatste keer dat Jason Derulo in Amsterdam te zien was, dateert van 9 februari 2016. De Amerikaan zette toen een zeer overtuigende show neer; met uitstekende zang, strakke dansmoves en veel visueel geweld. “Jason Derulo zette een gelikte show neer en gaf zijn fans waar ze voor kwamen: Een waanzinnige show, veel hits en…. zijn sixpack” (Maxazine). De verwachting is dat met zijn track record en ervaring ook de komende productie weer een must-see wordt.

Showman optima forma
Als je niet beter wist zou je denken dat Derulo een oude rot in het vak is. Feit is dat Derulo in september pas zijn 28e verjaardag viert. Nadat hij eerst furore maakte als producer en songwriter voor mensen als Lil Wayne, Pitbull en Diddy koos hij in 2009 voor een eigen carrière. Met singles als ‘In My Head’, ‘Ridin’ Solo’ en ‘It Girl’ wist hij al vroeg de weg naar het sterrendom te vinden. Inmiddels heeft hij wereldwijd 50 miljoen singles verkocht, meer dan 3,9 miljard views op YouTube, 2 miljard plays en bijna 25 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en mag Jason Derulo zich tot de grootste artiesten wereldwijd rekenen.

Hitmachine
Het succes begon met ‘Whatcha Say’ maar het aantal Top 40 Hits van Jason Derulo is inmiddels bijzonder talrijk: ‘In My Head’, ‘Ridin’ Solo’, ‘It Girl’, ‘Talk Dirty’ met 2Chainz, ‘Trumpets’, ‘Wiggle’ met Snoop Dogg, ‘Want To Want Me’, ‘Cheyenne’ en ‘Get Ugly’ is de hitlijst nog niet eens compleet. Laatste wapenfeit is het aanstekelijke ‘Swalla’ waarvoor hij samenwerkte met Nicki Minaj en Ty Dolla $ign. Het nummer reikte tot positie 6 in de Nederlandse Top 40, heeft al meer dan 383 miljoen plays op Spotify en kon de hele zomer nog volop in de clubs worden gehoord.

Jason Derulo
13 maart 2018
AFAS Live.

De kaartverkoop start vrijdag 25 augustus via Ticketmaster.nl.

Deel: