Met zijn recente, vierde album ‘Everything Is 4’ oogst pop- en R&B-megaster Jason Derulo opnieuw veel lof. Een nieuwe wereldtour kon dus ook niet uitblijven. Dinsdag stond hij in de hoofdstedelijke HMH als afsluiter van het Europese deel van zijn tour.

Jason Derulo 10

IJzersterke setlist

Slechts 25 jaar is Jason Derulo maar het aantal top 40 hits is al niet meer op twee handen te tellen. Om de show te openen met de populaire ‘Trumpets’ en ‘Wiggle’ voorspelde al meteen een grootse show boordevol bekende nummers. De zaal was zo goed als uitverkocht met vooral jonge meiden die bij elke blik op Jason’s sixpack een oorverdovend kabaal veroorzaakten.
Ook “oude” nummers als ‘Whatcha Say’, ‘In My Head’ en ‘Ridin’ Solo’ werden halverwege de set met open armen ontvangen door de fans. Naast de goed verzorgde dansmoves en de waanzinnige visuals nam Derulo ook ruimschoots de tijd voor de interactie met het publiek. Voor 1 gelukkige dame uit het publiek kan 2016 al niet meer stuk toen ze op het podium werd gehaald om samen met de hoofdrolspeler te dansen op ‘It Girl’.

Jason Derulo een showman optima forma

Naast alle optische hoogstandjes werd toch ook wel duidelijk dat  Jason Joel Desrouleaux, zoals zijn echte naam luidt, ook zeker geen slecht figuur sloeg als zanger. Het kon de meeste fans echter niet deren zolang hij maar om de paar nummers zijn shirt uittrok en daarmee de dames volledig inpakte.
Tijdens het intro van ‘The Other Side’ fopte hij iedereen door opeens van het podium te verdwijnen en 50 meter verder weer op het VIP balkon te verschijnen om daar de geluksvogels te verrassen met twee liedjes.

Net als de sterke opening was ook het afsluitende kwartier een hoogtepunt. De gigantische confetti-kanonnen en vuurwerk luidde het einde in met natuurlijk de grote hits ‘Talk Dirty’ en ‘Want To Want Me’. Jason Derulo zette een gelikte show neer en gaf zijn fans waar ze voor kwamen: Een waanzinnige show, veel hits en…. zijn sixpack.

Foto’s: Armelle van Helden – Maxazine

Deel: