‘Elvis on Tour: The Exhibition’, opent in november haar deuren in de Londense O2 Arena. Deze tentoonstelling biedt de fans een nog nooit eerder vertoonde glimp van The King’s leven in de jaren ’70. Onder de meest bijzondere dingen die ten toon gesteld zullen worden zitten een aantal van Elvis’ meest herkenbare jumpsuits en gitaren die hij bespeelde tijdens zijn concerten waaronder een Gretzsch Country Gentleman gitaar die hij in 1969 in Las Vegas gebruikte. Ook zijn er voor het eerst exclusieve interviews met Elvis’ bandleden, deze interviews geven een beeld van hoe het was om te touren met een van de meest iconische muzikanten aller tijden.

Priscilla Presley vertelde: Dat we nu een tweede tentoonstelling over Elvis kunnen openen in Londen is fantastisch. We zijn overweldigd door het grote aantal bezoekers dat niet alleen bestond uit Elvis fans maar ook uit mensen die gewoonweg nieuwsgierig waren om meer over Elvis te weten te komen. Elvis’ fans hielden van hem, hij hield ook van hun.

We zijn erg blij dat deze zeer zorgvuldig uitgezochte selectie van meer dan 200 voorwerpen uit de archieven van Graceland de bezoekers de kans geven een goed inzicht te krijgen over zijn leven en hoe hij de populaire cultuur over de hele wereld heeft beïnvloed met zijn muziek, films en persoonlijke stijl. Lisa en ik vinden het geweldig dat we deze mooie momenten uit de periode 1969 – 1977 tijdens deze unieke tentoonstelling in Londen mogen delen”.

De tentoonstelling, die begint op 3 november, is de opvolger van de in 2014 gehouden ‘Elvis At The 02’. Deze tentoonstelling trok ruim 200.000 bezoekers.

Tickets en meer info vind je hier.

Deel: