Niemand minder dan ex-Beatle Paul McCartney zal te horen zijn op het nieuwe album ‘Concrete and Gold’ van de Foo Fighters. Dat maakten frontman Dave Grohl en drummer Taylor Hawkins bekend in een interview met ET Canada.

“Hij is een vriend. We kennen hem al erg lang, hij is geweldig”, vertelde Dave Grohl. >McCartney’s bijdrage was achter het drumstel voor een nummer van het nieuwe album. Daarover vertelde Taylor Hawkins: “Hij kwam binnen en Dave pakte een akoestische gitaar op en liet hem snel wat horen. Hij zat op een speciale drumset die zijn technicus voor hem opzette. Hij deed het in twee takes”.

Het is niet de eerste keer dat McCartney en Grohl samenwerken. In 2013 leverde McCartney al een bijdrage aan het album voor het Sound City-project van Dave Grohl. Daarvoor namen de twee samen met Grohl’s oude Nirvana-collega Krist Novoselic en huidige Foo Fighters-gitarist Pat Smear het nummer ‘Cut Me Some Slack’ op. Het nummer won in 2014 een Grammy Award voor beste rocksong. Daarnaast deed Dave Grohl de afgelopen jaren regelmatig een gastoptreden bij concerten van Paul McCartney.

Overigens is Paul McCartney niet de enige bekende artiest die heeft meegewerkt aan het album. Volgens de leden heeft er ook een andere grote naam een bijdrage geleverd aan de plaat, maar wie dat is wilden ze nog niet verklappen. Wat ze er wel over loslieten was dat de persoon in kwestie achtergrondvocalen verzorgt op een van de hardste nummers op de plaat. Ook maakten ze al bekend dat het niet gaat om Adele of Taylor Swift.

Het album ‘Concrete And Gold’ komt uit op 15 september.

Deel: