Ook in de zomer duikt de NTR op themakanaal NPO Cultura diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze maand staan we stil bij Emeli Sandé (die helaas net heeft afgezegd voor North Sea Jazz 2017), Pet Shop Boys, U2, de ons begin dit jaar ontvallen Al Jarreau, A Tribe Called Quest, Roxy Music én de samenwerking van Iggy Pop en Josh Homme van Queens Of The Stone Age.

U2 treedt 29 en 30 juli op in Nederland met hun Joshua Tree-jubileumtour, waarbij ze hun beroemde album uit 1987 integraal zullen gaan spelen. ‘The Joshua Tree’ is het album waarmee de Ierse groep ook in de VS definitief wist door te breken. In deze aflevering staan we stil bij dit voor de groep zo belangrijke album waarop onder meer de hits ‘With or without you’ en ‘I still haven’t found what I’m looking for’ te vinden zijn.

NPO Radio 2 presenteert… U2 – The Joshua Tree, 23:05 – 00:10 uur, NPO Cultura

Deel: