Ook in de zomer duikt de NTR op themakanaal NPO Cultura diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze maand staan we stil bij Emeli Sandé (die helaas net heeft afgezegd voor North Sea Jazz 2017), Pet Shop Boys, U2, de ons begin dit jaar ontvallen Al Jarreau, A Tribe Called Quest, Roxy Music én de samenwerking van Iggy Pop en Josh Homme van Queens Of The Stone Age.

Op 18 juli gaf het legendarische Britse duo Neil Tennant en Chris Lowe – oftewel de Pet Shop Boys – een concert in Carré Amsterdam. Komende week verschijnt een nieuwe reeks heruitgaven van de groep, bekend van hits als ‘West End Girls’, ‘It’s a Sin’, ‘New York City Boy’ en ‘She’s Madonna’ (een samenwerking met Robbie Williams). Laatstgenoemde is een van de geïnterviewden in de PSB-documentaire ‘A Life In Pop’. En wie kan de inleiding van deze aflevering beter verzorgen dan NPO Radio 2’s Gerard Ekdom, tevens erkend PSB-liefhebber.

NPO Radio 2 presenteert… Pet Shop Boys, 23:10 – 00:10 uur, NPO Cultura

Deel: