Met ruim 15.000 bezoekers per dag, een overvolle camping en twee volle festivaldagen was WOO HAH! ook in 2017 weer een daverend succes. Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli jl. konden bezoekers genieten van uitmuntende shows van grote internationale acts als Travis Scott, NAS, Rae Sremmurd, Young M.A, en vele anderen. Nationale en lokale acts waren er te vinden in onder andere Ares, Kringili & Alex Megas, Kempi en Ray Fuego. Naast het muzikale programma was er tal van ander aanbod, zoals professionele skate demo’s, breakdance battles, een food court met etenswaren vanuit alle windstreken, en nog veel meer.

WOO HAH! maakt de grootste groei tot op heden door in de vierjarige carrière van het festival. Waar het festival in 2014 begonnen was met ruim 4.000 bezoekers op 1 dag, is dit op de vierde editie uitgegroeid tot het grootste en meest prominente hiphop georiënteerde festival van de Benelux. Er waren ruim 15.000 bezoekers per dag, waarvan een significant gedeelte internationaal publiek. Het volledig eensgezinde publiek omvat een totaal aan 40 nationaliteiten. Zo waren er naast veel Belgen, Duitsers, Fransen en Spanjaarden bijvoorbeeld ook veel Engelsen, Amerikanen en zelfs Australiërs aanwezig op het festivalterrein.

Artiesten als Bryson Tiller, Lil Dicky, Rae Sremmurd, NAS, Ray Fuego, Stormzy, Clams Casino, Young M.A, Gucci Mane en ultieme headliner Travis Scott gaven allen zeer uitbundige shows, voor nog een uitbundiger publiek. Ruud Lemmen, organisator: “De wisselwerking tussen zo ontzettend veel toffe artiesten en een werkelijk onvermoeibaar publiek, wat bij elke act opnieuw uit haar dak gaat is geweldig! Of het nu de eerste artiest is om half 3 ’s middags, of de ultieme headline show van Travis Scott op zaterdagavond, dit publiek gaat er helemaal voor. Als organisatie kunnen wij alleen maar in ons handjes klappen dat wij zo’n mooi, divers en enthousiast publiek mogen bedienen.” Veel van de optredens zijn vastgelegd en als gehele show, of gedeeltelijke show, terug te vinden op YouTube.

Naast het muzikale programma was er nog veel meer te beleven op WOO HAH! Zo waren er professionele skateboard demo’s in het Ladybird Skatepark, wat sinds jaar en dag onderdeel is van het festival, waren er op beide dagen new talent showcases met de talenten van morgen, was er een uitgebreide festival markt, was er bij meer dan 30 verschillende food trucks voor ieder wat wils te bestellen op het gebied van eten en waren de zeven verschillende barren van het festival allemaal door een andere regionale graffiti artist onder handen genomen.

WOO HAH! festival komt in 2018 terug met haar eerste lustrumeditie. Zodra de definitieve data vastgelegd zijn zal de organisatie deze via haar kanalen naar buiten brengen.

Deel: