Op 15 en 17 augustus 1969 reisden naar schatting 400.000 mensen naar de boerderij van Max Yasgur voor het Woodstock Music and Art Festival. Dat weekend maakte geschiedenis, niet alleen door de enorme files en de convergentie van zoveel mensen met weinig incidenten, maar ook door de ongelooflijke reeks talent die te zien was op het podium, tijdens regen of zon, daglicht of maanlicht.

In 2016 heeft de gouverneur Mario Cuomo van New York de aanvraag van de Woodstock-site op het nationale register van historische plaatsen gedaan. Op dinsdag (7 juni 2017) kondigde Cuomo aan dat de aanvraag is geaccepteerd en de locatie van het festival is toegevoegd aan het register, en voegde eraan toe dat het terrein een “spilpunt in zowel New York als de Amerikaanse geschiedenis was”.

Volgens de website van de National Register of Historic Places zijn de criteria om te worden vermeld:

Dat de kwaliteit van de betekenis in de Amerikaanse geschiedenis, architectuur, archeologie, techniek en cultuur aanwezig is in districten, plaatsen, gebouwen, structuren en objecten die de integriteit van de locatie, het ontwerp, de instelling, materialen, vakmanschap, gevoel en vereniging bezitten en:

A. Dat wordt geassocieerd met gebeurtenissen die een belangrijke bijdrage leveren aan de brede patronen van onze geschiedenis; of

B. Dat is geassocieerd met het leven van belangrijke personen in ons verleden; of

C. Die de onderscheidende kenmerken van een soort, periode of constructiemethode in kaart brengen of die het werk van een meester vertegenwoordigen of die hoge artistieke waarden bezitten of die een significante en onderscheidbare entiteit vertegenwoordigen waarvan de componenten individueel onderscheid kunnen hebben; of

D. Dat heeft opgedaan of, informatie die belangrijk is in de geschiedenis of voorgeschiedenis waarschijnlijk kan opleveren.

Deel: