Drie jaar geleden brak SOHN door met zijn briljante ‘Tremors’, een fraaie en gelaagde elektro-R&B plaat die eens te meer bewijst dat hitgevoeligheid en het gewaagde experiment elkaar niet hoeven uit te sluiten. Met liedjes als Artifice en The Wheel vangt de in Oostenrijk wonende Brit een prachtige sound van onderkoelde drummachines en analoge synths, soms bijna geometrisch qua karakter.

Dat staat schril in contrast met Taylor’s expressieve stemgeluid. SOHN mag zich samen met James Blake en Mount Kimbie rekenen onder ‘de moderne songwriter’, een manusje van alles die zijn muziek zelf produceert, inspeelt en uitvoert, en daarbij de nieuwste technologische middelen inzet.

Het nieuwste album ‘RENNEN’ trekt de sound van SOHN wat breder en extremer uiteen dan voorganger Tremors. Het zware industriële Hard Liquor toont schimmen van gospel, terwijl een track als ‘Primary’ juist ambient en onderhuids klinkt als ‘Caribou’. De titelsong is een experimentele pianosong die zo uit de pen van Radiohead had kunnen komen. SOHN kiest voor de spannende en onvoorspelbare richting en dat gaat zonder twijfel smullen worden vanavond in de Maassilo.

Wanneer: zaterdag 18 november
Locatie: Maassilo
Deur open: 19:30
Start: 20:30
Prijs: € 17,50 (excl. servicekosten)

Deel: