Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Hallo Venray in Paradiso

Concerttip woensdag 31 mei: Hallo Venray in Paradiso

Al dertig jaar in de voorhoede van de Nederlandse indiescene. Speciale gasten en een oeuvre-omvattende set.

Bij de meeste bands van 30 zit de sleet erop maar Hallo Venray daarentegen viert zijn dertigjarig bestaan met een album dat feller en urgenter klinkt dan ooit tevoren. De titel van dit veertiende album is ‘Where Is The Funky Party?’ en Hallo Venray geeft zelf het antwoord. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholiek tegelijk. In de zomer van 2016 reisden Henk Koorn, Peter Konings en Henk Jonkers samen met JB Meijers af naar het zuiden van Frankrijk om daar in een studio aan de voet van de Mont Ventoux in een razend tempo ‘Where Is The Funky Party?’ op te nemen. Het resultaat is werkelijk voortreffelijk of gewoon wat je mag verwachten van misschien wel de beste liveband van Nederland. Het album komt op 21 april uit via Excelsior Recordings.

Ook oud-leden van Hallo Venray op het podium in Paradiso
30 jaar Hallo Venray kan eigenlijk niet gevierd worden zonder Toon Moerland en Dim Veldhuisen. Jarenlang waren zij de vaste waarden op gitaar en drumstel. Samen met Henk Koorn en Peter Konings stonden ze precies 25 jaar geleden op het hoofdpodium van Pinkpop en speelden ze mee op albums als ‘King’ en ‘The More I Laugh, The Hornier Due Gets’. Beide heren zijn door Hallo Venray uitgenodigd om mee te spelen. Hoera!

Voorprogramma
De Vrienden Van Venray live met zZz, Canshaker Pi, St. Tropez, Apneu en Floris Bates

Toen zZz, Canshaker Pi, St. Tropez, Apneu en Floris Bates ervan hoorden dat Hallo Venray het dertigjarig bestaan in Paradiso ging vieren boden de bands allemaal aan om het voorprogramma te verzorgen. Dat is prachtig. Iedereen is groot fan van de band die zich al dertig jaar in de voorhoede van de Nederlandse indiescene begeeft en een grote inspiratiebron is. Ze vinden het allemaal een eer om op dit jubileum voor Hallo Venray te mogen spelen. En zo zal het geschieden. Wat er precies gaat gebeuren blijft geheim. Het zal groots worden. En meeslepend.

Meer info en tickets vind je hier

 

Deel: