Dit jaar pakt het Geinbeat Festival grootst uit. Naast de gratis zaterdagavond zal er een extra, betaalde avond plaatsvinden, Geinbeat Preheat, ‘A Tribute Night’ op de vrijdagavond van 19.30 t/m 23.00 uur. Beide festivaldagen zullen plaatsvinden op het stadsbalkon in het winkelgebied City Plaza te Nieuwegein.

Geinbeat Preheat, ‘A Tribute Night’ start om 19.30 uur met de Tribute band The Relic- Anouk Tribute, daarna speelt de Reservoir Dogs band de hits uit de bekende Quentin Tarantino-klassiekers. Als afsluiter zal Slash n’ Roses de tent op zijn kop zetten met onvervalste Guns n’ Roses-krakers om City Plaza voor even om te dopen in een ‘Paradise City’. Geinbeat vindt dit jaar voor de 23e keer plaats. Ook dit jaar wordt het festival helemaal door vrijwilligers georganiseerd. Op zaterdag 24 juni zullen er weer lokale bands optreden zoals de publiekswinnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein, Seven to Eleven en winnaar van de Utrecht Popprijs, Ziggy Splynt.

Ook zijn er traditiegetrouw grotere nationale acts, zoals we al DeWolff, John Coffey en Birth of Joy hebben zien optreden in de afgelopen jaren. Dit jaar hebben we Death Alley om met hun psychedelische gitaarsolo’s ook Nieuwegein helemaal voor zich te winnen. Daarnaast zien we wegens succes geprolongeerd de Bazzookas terugkeren. Twee jaar terug was dit één groot feest op het plein. Hun Nederlandstalige ska is vooral live onnavolgbaar. Andere acts zijn de aanstormende helden van Nachtschade, de americana-folk van Darlyn, Wildebeast en Melonhead uit Utrecht. Ook de jonge band Capsones met hun jaren ’60 sound zal zijn opwachting maken.

Geinbeat 2017 wordt een tweedaags feestje en iedereen is welkom om hierbij te zijn. De kaarten voor het vrijdagfestival kosten €7,50 in de voorverkoop of via onze ticket verkooppunten. Op de avond zelf zijn de kaarten te koop voor €10. De zaterdag is vrij toegankelijk en start om 15.30 uur en eindigt om 23.00 uur.

Check voor de volledige programmering en tijden de website.

Deel: