Het gratis festival Baroeg Open Air voegt vandaag vier namen toe aan het programma. Het gaat om de jaren ’90 legende Dog Eat Dog, een Amerikaanse hardcore / rap groep, de postrock band Year Of No Light, het industrial project Meta Meat en dark-electro act Grendel. Op zaterdag 9 september vindt het festival plaats in het Rotterdamse Zuiderpark.

Dog Eat Dog

In de jaren ’90 veroverde Dog Eat Dog de harten van veel festivalgangers. Het geluid van de band, een combinatie van harde gitaren met rap en saxofoon, veroverde in de jaren ‘90 de harten van veel festivalgangers. De Amerikanen scoorden hits met nummers als ‘Who’s The King’, ‘No Fronts’ en ‘Rocky’.

De directeur van het festival, Leon van Rijnsbergen, is trots op deze namen: “Dog Eat Dog is een band waar mensen goede herinneringen aan hebben. Een klassieker in het genre, waardig voor deze tiende editie van Baroeg Open Air. Minder bekend, maar wel een absolute aanrader, is het Franse Year Of No Light. De post-rock van deze Fransen is episch en meeslepend. Die band gaat veel mensen verrassen!”

Jubileum Editie Baroeg Open Air

Baroeg Open Air wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het poppodium begon het festival om het 25-jarige bestaan van Baroeg te vieren. Dit jaar is de jubileumeditie; het festival wordt voor de tiende keer gehouden. In de organisatie en uitvoering van het festival wordt Baroeg ondersteund door zo’n 180 vrijwilligers.

Deel: