De gitaristen van Barrelhouse komen 30 maart in het Duyckercafé hun verhaal vertellen over hun passie voor de blues. Een reisverslag over hun bluestocht die in Indonesië begint en nooit afgelopen is. Hoofddorper Johnny Laporte en zijn broer, Alkmaarder Guus Laporte, staan al meer dan 40 jaar op het podium en hebben dus vele bluesverhalen en onthullingen. Waarom kozen zij voor the blues en niet voor indie rock, waarom speelt de een op Gibson en de ander op Fender, houdt de een van zwarte blues en de ander van blanke.

Alle geheimen worden onthuld en net zoals dat hoort bij the blues wordt er veel geïmproviseerd en vinden de broers interactie met het publiek belangrijk. Zij spelen en spelen… de nummers van hun voorbeelden, hun helden, John Lee Hooker, Robert Johnson, de Kings, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Peter Green, Albert Collins etc… en ze gaan er ook nog bij te zingen. Dat is al een reden om te komen kijken, toch? Al met al wordt het een boeiende bluesavond met heel veel gitaarwerk en misschien word je uitgenodigd om mee te jammen, who knows…

Op 30 maart staan de gebroeders Laporte vanaf 17.00 uur in het Duyckercafé in Hoofddorp. De toegang is gratis.

Deel: