Op 31 maart verschijnt het gezamenlijke album ‘Juice’, van Fresku en MocroManiac. Eerder deze week werd de release voorafgegaan door single ‘Witlof’, een anthem over hoe en waarom je als gekleurde Nederlander de oh zo belangrijke liefde van de witte Nederlander wint. Een belangrijk onderwerp, zeker in aanloop naar de verkiezingen van 15 maart, dat door Juice-producer en videoclipveteraan Teemong van passend beeld is voorzien.

Het is niet de eerste keer dat Fresku en MocroManiac samen werken. Eerder werkten de twee samen op tracks als ‘Kreeft’ en ‘Testosteronbommen’. “We leerden elkaar kennen toen ik mijn derde album aan het maken was”, aldus de Eindhovense Fresku. “Ik vond het gewoon een toffe guy en hij hielp mij bij het maken van die plaat. We zijn sindsdien vrienden. Op een gegeven moment zaten we in een bungalow en hebben we in twee weken tijd de basis voor dit album geschreven. We dachten niet na over wat we aan het doen waren, we deden het gewoon. Ik kan soms te conceptueel te werk gaan, Mani leert mij los te laten en op een heel spontane wijze hiphop te maken.”

Fresku reisde tot voor kort door Nederland met zijn humoristische, maar ook confronterende theatervoorstelling ‘Welkom Bij De Fresku Show’. Zijn album ‘Nooit Meer Terug’ kwam uit in 2015, waar onder andere het controversiële nummer ‘Zo Doet Je Dat’ op te horen was. In 2016 was Fresku genomineerd voor een Edison.

Voor MocroManiac begon het allemaal met de straathit ‘Hindabuilding’ met zijn oude groep HydroBoyz. Verder werkte hij samen met onder meer Yellow Claw, Ronnie Flex, Ismo en Sevn Alias, waarmee hij miljoenen views haalde. 101Barz sessies van MocroManiac staan garant voor miljoenenklappers. In 2015 was de rapper onderdeel van Straight Outta Control, een formatie bestaande uit Big2, Adje, Cho, Dio en Hef. En nu dus een samenwerking met Fresku. “We werken niet met een formule. Het gaat om het moment en het gevoel”, vertelt MocroManiac. “We hebben elkaar gemotiveerd en dat was nodig, want voor mij is dit een nieuwe sound. Iedereen doet tegenwoordig hetzelfde en dit is net wat anders. Meer volwassen. Ik ben blij dat het een mooi pakketje is geworden.”

Op het album serveren de heren het beste van both worlds. Fresku en MocroManiac bespreken de meest uiteenlopende onderwerpen als de dood, vrouwen, de bankencrisis, chakra’s en liegende collega’s aan de hand van vlotte rijms en komische teksten. Op 1 april staan de heren in de Melkweg om hun nieuwe samenwerking te vieren.

Deel: