Racoon heeft voor dit jaar nieuw materiaal in petto. Op 10 maart komen ze alvast met de EP ‘Look Ahead’, een eerste collectie van 5 parels van songs, waaronder het feelgood nummer ‘Bring It On’.

We hebben een geïnspireerd en creatief jaar achter de rug”, vertelt Bart van der Weide. “Het lange wachten dat gepaard ging met theatershows, had ook zo zijn voordelen. Veel tijd in de kleedkamer om met je maatjes dingen uit te proberen, bij te schaven en aan mekaar te rijmen. We zijn uit die tour gekomen met meer materiaal dan we konden dromen.

En dan begint de moeilijkste taak eigenlijk pas”, voegt Bart nog toe, “keuzes maken en daarbij zeer hard zijn voor jezelf. Songs elimineren en ze onderwerpen aan het oor én oordeel van anderen. In eerste instantie dat van Michel Schoots, met wie we de songs tijdens de preproductie verder vorm hebben gegeven.

Een ander oor was dat van Belgische producer Luuk Cox (a.k.a. Shameboy). Over deze verrassende keuze kan Dennis Huige kort zijn. “Niemand valt graag in herhaling, en ik denk dat we weer eens toe waren aan een frisse wind, een andere benadering. En vanaf onze eerste meeting met Luuk wisten we dat het goed zat. Hij is zelf ook muzikant, was enthousiast over de nieuwe nummmers en voelde ook heel goed aan waar we met deze songs naartoe wilden. En hij is technisch ook nog eens erg goed. Dan moet je niet twijfelen en er gewoon voor gaan.

Gevraagd naar de rode draad in de songs, wijst Bart op genoegen nemen met de kleine dingen in het leven en op een onbegrip voor de lust die men heeft voor steeds meer willen. “Ik ben er zelf soms ook schuldig aan”, geeft hij toe, “en sla me voor m’n kop telkens als ik mezelf er weer op betrap.

Kleine parels” noemt Dennis de collectie die er zit aan te komen, “en we zijn er apetrots op”.

De band zit momenteel nog steeds in de befaamde ICP Studios in Brussel, waar ook ‘Look Ahead’ werd opgenomen. “We zijn inderdaad nog steeds aan het opnemen”, lacht Bart, “dus de kans is zeer reëel dat deze EP niet onze enige release wordt in 2017. Maar laten we hier al even mee beginnen.

Eerder kondigden de Zeeuwen al een clubtour aan, inclusief een afsluitende show op 22 april in AFAS Live. Deze tour was in een mum van tijd uitverkocht. Ook de kaarten voor de openluchttheaters deze zomer gaan hard, dus wees er snel bij.

Over de plannen na een druk festivalseizoen wil de band nu nog niets kwijt. “Voorlopig concentreren we ons op de aankomende shows en we kijken er enorm naar uit om terug op het podium te staan. Het wordt een fijn weerzien met onze fans.” aldus Dennis.

Deel: