Het was nog even spannend of hij de naam Wild Romance mocht gebruiken. Maar het is hem gelukt, de Vlaamse gitarist Dany Lademacher, die die geniale riffs van ‘Saturday night’ en ‘Never be clever’ uit zijn mouw schudde. Net zo makkelijk doet hij dat op zaterdagavond 25 februari in de Hilversumse Vorstin, helaas zonder zijn broodheer Herman. De herinnering houdt hij wel springlevend!

Vaderlandse rockgeschiedenis wordt geschreven, wanneer Dany Lademacher in 1977 gitarist wordt van de band van ene Herman Brood, voormalig toetsenist van Cuby & The Blizzards. ‘Street’, Shpritsz’ en ‘Cha cha’ staan nog steeds in het geheugen van ouwe rockers gegrift… tijdloze albums. Vergeet niet dat ‘Saturday Night’ destijds de zeventiende plaats in de Billboard Top 100 bereikte!

Het is alweer bijna zestien jaar geleden dat Herman Brood besloot van een hoteldak te springen, maar zijn muzikale erfenis is in goede handen bij zijn favoriete gitarist. Natuurlijk komen vanavond alle bekende hits voorbij, maar ook songs van het nieuwe album ‘Out of heaven’ knallen uit de speakers. En wie zit daar goedkeurend mee te knikken in de hemel?

Herman Brood leeft voort in Dany Lademacher’s Wild Romance.

Deel: